sc Heerenveen speelt gelijk tegen FC Twente

HEERENVEEN - Heerenveen heeft zaterdagavond gelijkgespeeld in het eredivisieduel tegen FC Twente. In de Grolsch Veste in Enschede werd het in een aantrekkelijk duel 3-3.

Zonder de geblesseerde spits Sydney van Hooijdonk en met Osame Sahraoui op de bank begon Heerenveen aan het duel tegen Twente. Ook keeper Andries Noppert, die door bondscoach Ronald Koeman werd opgenomen in de voorselectie van Oranje, zat nog niet bij de selectie.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Mees Hilgers opende in de 25e minuut uiteindelijk de score met een eigen doelpunt uit een corner van sc Heerenveen: 0-1. Nog geen twee minuten later kreeg Twente een levensgrote kans om weer gelijk te komen, maar Sem Steijn schoot hoog over.

In de 34e minuut werd het dan toch 1-1 toen Robin Pröpper uit een corner van Václav Cerný raak kon koppen. Bij dat kopduel met Pröpper raakte Pawel Bochniewicz geblesseerd aan het hoofd. Dat was ernstig genoeg om niet verder te kunnen. Joost van Aken werd zijn vervanger.

Drie goals in een kwartier

Na rust leek het snel klaar met de aspiraties van Heerenveen. In de 48e minuut kwam Manfred Ugalde oog in oog met doelman Xavier Mous. Ugalde won dat duel door de bal voorbij Mous te schieten 2-1. Een paar minuten later maakte Cerný er ook nog 3-1 van.
Heerenveen moest toen oppassen dat het niet tegen een grote nederlaag aan zou lopen, maar uit het niets bracht Milan van Ewijk na een voorzet van Anass Tahiri op erg knappe wijze de Friezen terug in de wedstrijd.

In de slotfase kreeg Heerenveen nog dé kans op de gelijkmaker toen Pelle van Amersfoort op aangeven van Van Ewijk alleen nog maar de doelman Lars Unnerstal voorbij moest. Dat lukte niet. In de negentigste minuut werd het wel 3-3, toen Rami Kaib, opnieuw uit een corner, de bal tegen de touwen kopte.

Met het gelijkspel staat sc Heerenveen met 31 punten uit 24 wedstrijden op de tiende plaats in de eredivisie. Het gat met de plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal is nu zes punten.