sc heerenveen speelt gelijk tegen FC Utrecht

UTRECHT - sc Heerenveen heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. In De Galgenwaard werd het 1-1. Heerenveen kwam tien minuten voor tijd met tien man te staan toen invaller Rein Smit zijn tweede gele kaart kreeg.

Na vier minuten was het al raak. Rodney Kongolo stuurde Henk Veerman de diepte in. De spits was de Utrecht-verdediging te rap af en schoot. Doelman Paes kon nog wel een hand tegen de bal krijgen, maar dat was niet genoeg: 0-1. Zo’n twee minuten later kreeg Mitchell van Bergen een kans op de 0-2, maar zijn schot raakte de lat.

De bal was vooral voor Utrecht, wat na een kwartier spelen ook een grote kans opleverde. Mimoun Mahi kreeg de bal op een paar meter van het doel. Hij kreeg alle ruimte, maar schoot de bal tegen doelman Erwin Mulder aan.

Heerenveen kwam er daarna nog een paar keer gevaarlijk uit, maar tot een doelpunt leidde dat niet meer. Dat lukte Utrecht wel: Gyrano Kerk kreeg op de rand van het strafschopgebied de ruimte om te schieten en plaatste de bal hard in de verre hoek.

Heerenveen zocht meteen na rust wat meer de aanval en kreeg al snel een grote kans met een schot van Joey Veerman, maar hij schoot net over het doel. Meteen daarna werd Utrecht gevaarlijk door kansen van Kerk en Gustafson, maar die werden door de Friese verdediging geblokkeerd.

De thuisploeg nam het initiatief steeds meer over en werd zo nu en dan ook gevaarlijk, maar het kon het kon Mulder het niet heel lastig maken. Wel moest Lucas Woudenberg een bal net voor de lijn weghalen.

Waar Heerenveen in de eerste helft nog regelmatig in de aanval kon, kwam het in het laatste halfuur niet vaak meer over de middellijn. Dat kwam deels ook door het uitvallen van Henk Veerman, die in de 60e minuut geblesseerd raakte. Rein Smit kwam voor hem in de ploeg. Een paar minuten later maakte Ulyssez Llanez zijn debuut.

Voor Smit duurde de wedstrijd niet lang. In de 77e minuut kreeg hij geel voor een overtreding op Kerk, en in de 83e minuut mocht hij douchen nadat hij opnieuw geel kreeg. Met tien man probeerde Heerenveen er nog wel uit te komen, maar het had aanvallend niet veel meer in te brengen. Wel stonden de Friezen goed te verdedigen, dus ook Utrecht kwam niet meer tot een doelpunt: 1-1.