sc Heerenveen speelt gelijk tegen RKC Waalwijk

HEERENVEEN - sc Heerenveen wist donderdagavond in eigen huis niet te winnen van RKC Waalwijk.

Het werd 1-1 in het Abe Lenstra Stadion. Vooral de in tweede helft was het spel van sc Heerenveen  benedenmaats.

Trainer Johnny Jansen liet aanwinst Tibor Halilovic direct in de basis starten. Jansen was echter zelf niet fysiek aanwezig bij dat debuut. Jansen zit nog steeds in thuisquarantaine vanwege een coronabesmetting.

sc heerenveen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. RKC-keeper Lamprou kon een schot van Joey Veerman nog keren, maar diezelfde Veerman kreeg de rebound in de voeten en kon voorzetten op Henk Veerman, die hem binnentikte.

De vroege voorsprong bezorgde de fletse Friezen echter geen vleugels. Integendeel, RKC nam de touwtjes met verzorgd spel in handen en Heerenveen raakte in de verdrukking. De Waalwijkers kregen voor rust kansen via Richard van der Venne en Finn Stokkers. Bij een spaarzame aanval van Heerenveen was Henk Veerman dicht bij zijn tweede goal.

In de tweede helft kreeg RKC snel loon naar werken: na een prima loopactie schoot Van de Venne de verdiende gelijkmaker binnen, uit een voorzet van Thierry Lutonda.

RKC ging op zoek naar meer, en kreeg daarvoor ook enkele mogelijkheden, maar een van de grootste kansen was voor sc Heerenveen. Na een snelle uitbraak van Mitchell van Bergen belandde de bal bij invaller Benjamin Nygren, die de bal naast schoot.

Vlak voor tijd behoedde keeper Erwin Mulder Heerenveen voor een nederlaag bij een enorme kans voor  Vitalie Damascan: het schot van de Moldaviër ging via Mulder en de paal naast.