sc Heerenveen van het veld gespeeld door regerend landskampioen

Foto: sc Heerenveen/FPH

AMSTERDAM - sc Heerenveen is er zaterdag niet in geslaagd te stunten in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van trainer Kees van Wonderen verloor met maar liefst 5-0 van regerend landskampioen Ajax.

Tibor Halilovic was geschorst na zijn rode kaart tegen NEC. Simon Olsson nam zijn positie op het middenveld in. Daarnaast was Mats Köhlert er niet bij. Rami Kaib speelde op de linksbackpositie. Amin Sarr had een deel van de week niet getraind. Hij begon daarom op de bank. Daardoor was er een basisplaats voor Alex Timossi.

Diezelfde Tadic eiste even later weer een hoofdrol op. Met zijn vrije trap legde hij de bal klaar voor Kenneth Taylor. Vlak buiten het strafschopgebied haalde hij succesvol uit: 2-0.
Ajax nam daarna wat gas terug en na een half uur kreeg Heerenveen zelfs een goede mogelijkheid. Timossi werd de diepte ingestuurd en kon alleen op doelman Remko Pasveer af. Pasveer kwam daarbij als winnaar uit de strijd.

Voor de rust waren er verder geen grote kansen meer, maar Ajax kwam goed uit de kleedkamer. Na een hoekschop bleef de bal wat in het doelgebied liggen waarna Mohammed Kudus doeltreffend uithaalde: 3-0.

Ajax loopt verder uit

Zo had Heerenveen al drie tegendoelpunten, terwijl de Friezen in de eerste vijf wedstrijden maar één doelpunt om de oren kregen. Toch speelde doelman Andries Noppert niet een slechte wedstrijd. Zo hield hij een schot van Klaassen na een leep steekballetje van Steven Bergwijn uit het doel, Daarna kreeg Tadic de bal er ook niet in.

De 4-0 bleef Heerenveen echter niet bespaard. Kudus kon namelijk zijn tweede van de avond maken nadat invaller Jorge Sánchez hem vrij voor het doel had gezet. In de 70e minuut werd het ook nog 5-0. Tadic zette Bryan Brobbey alleen voor Noppert en Brobbey liet dat buitenkansje niet liggen.
Daarna vielen er geen doelpunten meer. Door het verlies blijft Heerenveen op negen punten staan na zes eredivisieduels.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden