sc Heerenveen verliest in eigen huis van Feyenoord

HEERENVEEN - Drie dagen na de winst in de Friese derby heeft sc Heerenveen in het eigen Abe Lenstra stadion met 0-3 verloren van Feyenoord. Het is het eerste verlies voor Heerenveen sinds 30 oktober.

In de beginfase is Feyenoord de bovenliggende partij: Bryan Linssen is gevaarlijk met een kopbal en Guus Til maakt een knap schot, beide keren staat Xavier Mous op een goede plek.

Heerenveen krijgt in de 26ste minuut via Halilovic een geweldige mogelijkheid op de openingstredder, maar met een knappe reflex kan doelman Bijlow de inzet van de Kroatische middenvelder keren.

In de 32ste minuut komt Feyenoord na een knappe combinatie op voorsprong via Guus Til. Het is het tiende competitiedoelpunt van de huurling van Spartak Moskou. Net voor de rust verdubbelt Feyenoord de voorsprong. Nadat eerst Alireza Jahanbakhsh een fout van Kaib niet afstraft, kopt kopt Senesi daarna de corner tegen de touwen, 0-2.

Feyenoord zat in een slechte serie, zo verloren de Rotterdammers van Ajax, daarvoor speelden ze gelijk tegen FC Gronignen en werden ze door FC Twente uitgeschakeld in de beker. Er zat behoorlijk wat druk, zei trainer Arne Slot vooraf. ‘Als we niet winnen van Heerenveen, dan geeft dat een nare smaak aan het einde van de eerste helft van het seizoen.’

Doelpunt Henk Veerman afgekeurd

In de 53ste minuut lijkt het dat Heerenveen terugkomt in de wedstrijd, maar er gaat een streep door het doelpunt van Henk Veerman, omdat de aanvaller centimeters buitenspel staat. Vijf minuten later is het wel raakt en maakt Linssen aan alle illusies een einde als hij de 0-3 binnenkopt.

Het leek nog erger te worden voor Heerenveen, maar ook het doelpunt van Jahanbakhsh wordt door de VAR afgekeurd. Linssen raakte nog de paal.