sc Heerenveen verliest noordelijke oefenderby

ROLDE - In een oefenwedstrijd van vier keer een halfuur heeft SC Heerenveen de noordelijke derby tegen FC Groningen verloren. Het werd 2-1 in Rolde.

In het eerste halfuur werd aan beide kanten wel gescoord, maar die goals telden niet: Henk Veerman stond voor de Friezen buitenspel toen hij de bal in het net deponeerde, Romano Postema deed voor Groningen hetzelfde.

Wessel Dammers kopte Groningen na ongeveer veertig minuten spelen op voorsprong. Bijna verdubbelde Postema de marge aan het eind van het tweede kwart, maar hij schoot tegen de lat.

In het derde kwart scoorde Heerenveen ook met een kopbal. De Poolse verdediger Pawel Bochniewicz kopte een hoekschop van Joey Veerman tegen de touwen. Heerenveen kon die gelijke stand niet vasthouden. Uit een corner van Ramon Pascal Lundqvist ging Jörgen Strand Larsen de lucht in, maar de bal viel via een Heerenveen-speler in het doel.

Beide teams, die veel wisselden in het laatste halfuur, kwamen daarna niet meer tot scoren.

Bij Heerenveen maakte nieuwe aanwinst Sven van Beek zijn eerste minuten in het blauwwitte tenue met pompeblêden.

Tweede verlies

Het was de vijfde oefenwedstrijd van sc Heerenveen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder won de ploeg van Johnny Jansen van Jong FC Utrecht (3-1) en TOP Oss (3-2), speelde de ploeg gelijk tegen KV Kortrijk (2-2) en werd verloren van Maccabi Tel Aviv (0-2).

Volgende week zaterdag oefent Heerenveen tegen PEC Zwolle. De eerste competitiewedstrijd is op vrijdag 13 augustus, uit tegen Go Ahead Eagles.