sc Heerenveen verliest oefenwedstrijd van FC Twente

HENGELO- sc Heerenveen heeft de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft verloren. In Hengelo werd het 2-0 voor FC Twente.

De wedstrijd duurde drie keer 45 minuten. In de eerste helft kwam Heerenveen na een half uur op achterstand door een doelpunt van Twente-aanvaller Virgil Misidjan. Heerenveen was de eerste helft duidelijk de mindere ploeg, vond ook trainer Kees van Wonderen: ‘Wij hadden het moeilijk in de eerste helft. We hadden te veel balverlies en kwamen niet onder hun druk weg.’

Twente-keeper Lars Unnerstall stond in de tweede helft enkele keren op de goede plek om Heerenveen van scoren te houden. Verdediger Gijs Smal maakte aan het einde van de tweede helft met een afstandsschot in de kruising de 2-0.

Na 90 minuten wisselden beide ploegen veel. Alleen enkele spelers die niet in de basis begonnen, mochten nog wat langer doorspelen. In het derde deel van de wedstrijd werd niet meer gescoord.
‘Al met al kun je wel stellen dat Twente beter was en verdiend gewonnen heeft’, zegt Van Wonderen.

Heerenveen speelde met Amin Sarr in de spits, Rami Al Hajj van links, Simon Olsson op rechts in de aanval en met Pelle van Amersfoort achter de spits. Van Wonderen is positief over Van Amersfoort: ‘Met Pelle erbij hebben we meer mogelijkheden en hebben we iets in de ploeg dat we nog niet hadden. Hij brengt meer diepgang.’

Sydney van Hooijdonk begon op de bank. Al betekent dit volgens Van Wonderen niet dat dit de basis wordt voor de volgende wedstrijd. ‘We wilden deze optie graag eens proberen, ook met Al Hajj op links. De eerste helft liep dat nog niet zo goed.’

Foppe de Haan zei vorige week in e Sportcast dat hij Amin Sarr liever in de punt ziet en dat Van Hooijdonk bij hem niet zou spelen. ‘Ja. Ik vergelijk het een beetje met Mbappé. Zo kun je Sarr ook van links zien. Mbappé speelt bij Frankrijk dan op links met Giroud in de spits, maar Mbappé speelde ook wel eens in de punt. Zo kun je dat bij ons ook zien. Die mogelijkheden hebben we.’

Heerenveen heeft in deze winterstop alleen Van Amersfoort aangetrokken, maar de club zoekt nog een vleugelaanvaller. ‘Het liefst eentje die zowel op links als rechts uit de voeten kan. Zo’n speler hebben we niet echt. Dat zouden we graag zien.’

Voor andere posities hangt het er toch vooral vanaf wie er nog vertrekt. Tibor Halilovic en Rami Kaib mogen bijvoorbeeld uitkijken naar een andere club en het is natuurlijk de vraag of keeper Andries Noppert wel blijft. ‘Zoveel mogelijkheden hebben we niet. Dus we moeten creatief zijn. Maar we willen wel graag alle posities dubbel bezet houden.’

Sven van Beek speelde niet mee. Hij kreeg afgelopen week een tik op zijn voet. Die is nu zo dik dat hij niet met zijn voet in de schoen past. Van Wonderen verwacht echter niet dat het problemen oplevert voor de start van de competitie.

7 januari speelt Heerenveen de eerste eredivisiewedstrijd na de winterstop uit tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd begint volgende week zaterdag om 16.30 uur.