sc Heerenveen vrouwen opent meest duurzame loge in het Abe Lenstra Stadion

Sport
Afbeelding

HEERENVEEN - De wens van sc Heerenveen Vrouwen is dat ieder meisje kan voetballen en dat elk talent de kans krijgt om zich te ontwikkelen tot het hoogste niveau.

Hiervoor is het belangrijk dat zij het vrouwenvoetbal toekomstbestendig maken, dit doen zij op verschillende manieren. Rust in de financiën, financieel uitbouwen, professionaliseren, strijden bij de KNVB, het neerzetten van een jeugdacademie en steeds meer samenwerken met de mannen van Heerenveen. In-clusiviteit hoort vanzelfsprekend te zijn, vinden zij.

“Het zijn onze trouwe sponsoren die ons geld geven en onze loyale vrijwilligers die hun tijd gunnen, zij samen helpen ons bij toekomstbestendig worden. Wij willen duurzaam zijn, het is tijd”, zegt voorzitter Jessica Roosenburg. “Duurzaamheid gaat echter verder dan alleen onze toekomst, het is van belang voor iedereen. Wij krijgen veel van de maatschappij en we hebben een plek waar we het goede voorbeeld kunnen geven.”

Afgelopen weken hebben de vrouwen samen met één van hun hoofdsponsors, Moofpeople Payrolling, wederom de handen ineengeslagen met als resultaat dat zondag de ‘Moofpeople Vrouwenloge’ wordt geopend in het Abe Lenstra Stadion. De loge is volledig circulair verbouwd in samenwerking met Opnieuw. “We wilden een eigen plek creëren voor de vrouwen, want die hebben zij niet. Een plek waar sponsoren en vrijwilligers bij elkaar kunnen komen. En ook een inspirerende plek om te vergaderen of een training te geven,” zegt Adrie Achterberg, directeur van Moofpeople. Moofpeople is al een aantal jaar verbonden aan de sc Heerenveen Vrouwen en nog altijd onder de indruk van de passie, strijd, nabijheid en doorzettingsvermogen van de vrouwen.

Het verhaal is hier nog niet afgelopen, het is een begin, want er is nog veel te winnen. Welke mensen, die van de maatschappij een stempel moeten hebben, kunnen bij de vrouwen een rol vervullen? Van ‘single use plasticflesjes’ naar bidons van suikerriet, geen plastic en papier meer in de loge. “We zijn bezig met de berg kleding die er altijd maar lijkt te zijn, wat kunnen we daarmee doen en hoe kunnen we in beginsel veel minder aanschaffen? Als je eenmaal bezig bent met dit vraagstuk, dan zijn er allemaal kansen”, zegt Jessica. “We rijden weliswaar nog op fossiele brandstof om praktische redenen, maar zetten zes auto’s in voor onze hele selectie, waarom zou je een auto per persoon wensen?”