sc Heerenveen wint eerste oefenwedstrijd van Jong FC Utrecht

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen.

Op Sportpark ‘t Paradyske in Langezwaag waren de Friezen met 3-1 te sterk voor Jong FC Utrecht.

De ploeg van trainer Johnny Jansen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Joey Veerman in de vijfde minuut een Utrechtse defensiefout kon afstraffen.

Stanislav Shopov was in de eerste helft ook nog dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet kwam op de lat terecht.

Lucas Woudenberg viel halverwege de eerste helft uit met een blessure.

Na tien minuten in de tweede helft kwamen de beloften van Utrecht weer op gelijke hoogte. Aanvaller Jeredy Hilterman kon een voorzet achter de nieuwe doelman Xavier Mous werken.

De overwinning ging uiteindelijk wel naar Heerenveen. Arjen van der Heide maakte in de 66e minuut op aangeven van Mitchell van Bergen de 2-1. Benjamin Nygren maakte er in de slotfase nog op fraaie wijze 3-1 van.