sc Heerenveen wint in laatste kwartier met 2-0 van De Treffers

Sport
Afbeelding

HEERENVEEN - Het duurde lang voordat sc Heerenveen echt kansen maakte tegen De Treffers uit Groesbeek, maar uiteindelijk lukte het toch om de winst in het eigen stadion te bezegelen. Pas in het laatste deel van de wedstrijd maakten de voetballers twee doelpunten.

Aan het begin van de wedstrijd was het zoeken voor de ploeg uit Heerenveen. De voetballers konden nog niet echt een opening vinden in de sterke verdediging van De Treffers. Het spel van Heerenveen was nog te traag om grote kansen te creëren.

Aanvaller Halilovic kreeg een gele kaart na een overtreding op Ippel. Een terechte kaart, want Halilovic raakte gefrustreerd in een duel.

Het bleef lang wachten op de eerste echte kans. Die kwam er wel voor De Treffers, die gevaarlijk de ruimte kregen. De aanval van Tjeu Langeveld kon nog net over getikt worden door Mous, maar het was een serieuze kans voor de club van Groesbeek.

Heerenveen probeerde het baltempo wel omhoog te brengen, mar de wedstrijd bleef lang in evenwicht, net zoals de 0-0 score.

Keeper Mous moest languit om een schot van Tjeu Langeveld tegen te houden. Langeveld was er aan de rechterkant vandoor gegaan en probeerde het met een hard schot uit de verre hoek.

In de eerste helft was Heerenveen dominant, de spelers hadden ook het meeste balbezit. Maar het lukte nog niet om Groesbeek omver te krijgen.

Hoe langer het duurde, hoe meer Heerenveen tegen de klok aan het voetballen was. Joey Veerman legde de bal met z’n hoofd klaar voor Van Ewijk. Daar kwam een hard schot uit, maar die vloog van dichtblij recht op de keeper van de tegenpartij af.

Enerzijds gaf Heerenveen verdedigend niets weg, maar anderzijds lukte het aanvallend niet bij de ploeg. Doelman Niels Kornelis bleek van grote waarde voor De Treffers.

Heerenveen probeerde het tempo hoog te houden. Trainer Johnny Jansen koos voor een driedubbele wissel. Woudenberg, Madsen en Stevanovic verlieten het veld, Kaib, De Jong en Musaba kwamen er in.

Twee goals in het laatste kwartier

Pas in de 74ste minuut werd de score opengebroken: Siem de Jong wist na een slimme pass de eerste goal te maken. Zo’n zes meter voor het doel kon hij de bal gemakkelijk binnen tikken.

Bij Heerenveen werd Van Ewijk ingeruild voor Akujobi. Even later kreeg Musaba een gigantische kans voor open goal. Maar vlak voor het doel schoot hij huizenhoog over.

Joey Veerman deed het beter: hij schoot de bal van vijftien meter binnen in de rechterhoek. Na 88 minuten kwam de stand op 2-0. Daarmee was de wedstrijd besloten en had Heerenveen zich geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Daar is zaterdag de loting voor.