sc Heerenveen wint thuis van FC Twente

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft zondagmiddag een knappe overwinning behaald tegen FC Twente. In het eigen Abe Lenstra stadion werd het 2-1 voor de thuisploeg door doelpunten van Milan van Ewijk en Pawel Bochniewicz.

Met Antoine Colassin, de Belg die gehuurd wordt van Anderlecht, in de basis voor de geblesseerde Haye ging Heerenveen het duel tegen FC Twente in.

De bezoekers uit Enschede kregen al na twee minuten een cadeautje. Rechtsback Milan van Ewijk maakte een grote fout door een slechte terugspeelbal, waardoor Misidjan kon profiteren. Hij schoot de bal knap langs keeper Andries Noppert.

Twente probeerde door te drukken en had de druk goed op Heerenveen. Vooral Misidjan kreeg een paar grote kansen, waarbij hij de lat raakte. Volgens een oude voetbalwet moet je zelf alleen wel de kansen afmaken, want anders krijg je een goal tegen.

Na een klein halfuur gebeurde dat ook toen Heerenveen er met een snelle counter via de rechterkant uitkwam. Milan van Ewijk kreeg de bal en maakte zijn fout uit het begin goed door de gelijkmaker te scoren.

Tien minuten voor rust kwam Heerenveen zelfs op voorsprong, toen Bochniewicz een voorzet achter keeper Unnerstall van Twente kon koppen.

Penalty

In de tweede helft kon Heerenveen wat meer inzakken. Twente moest komen door de 2-1 stand op het scorebord, maar kwam niet tot grote kansen. Zo nu en dan was Heerenveen in de counter gevaarlijk dicht bij de 3-1. Met nog ruim twintig minuten te spelen kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Pröpper. Sarr mocht aanleggen van elf meter, maar zag dat keeper Unnerstall zijn inzet kon tegenhouden. Daardoor kreeg Twente hoop, en aan de andere kant was het Van Wolfswinkel die de lat boven Noppert raakte.

In de laatste tien minuten, en maar liefst zeven minuten blessuretijd, kregen zowel Heerenveen als Twente nog verschillende kansen. Maar zowel Noppert als Unnerstall konden zich onderscheiden en dus bleef het 2-1.

De ploeg van trainer Kees van Wonderen staat door de overwinning op de zesde plaats in de eredivisie met 12 punten uit 7 wedstrijden.