Sido Postma wordt de nieuwe trainer van IJ.V.C.

Foto Henk van der Veer

IJLST- Sido Postma wordt met ingang van het seizoen 2023-2024 de nieuwe trainer van IJ.V.C. De Sneker oefenmeester die momenteel bij Waterpoort Boys aan zijn derde seizoen bezig is, wordt daarmee de opvolger van ‘tussenpaus’ Loet Boot die eind vorig jaar na het plotselinge opstappen van Johan Faber het technische stokje op sportpark De Utherne overnam.

Postma voerde Waterpoort Boys in juni vorig jaar via de nacompetitie terug naar de derde klasse en behoorde in de eerste seizoenshelft in de derde klasse A met het vlaggenschip van de Sneker cultclub zeer zeker tot de toonaangevende ploegen. Niettemin besloten club en trainer zoals dat zo mooi heet, in goed overleg om niet aan een vierde termijn te beginnen en daarom ging Waterpoort Boys op zoek naar een nieuwe trainer en Postma naar een nieuwe uitdaging. 


De Sneker club stelde eind vorig jaar de in IJlst woonachtige Jan Vlap als nieuwe hoofdtrainer aan. En Postma vond zijn nieuwe ‘challenge’ dus bij de ‘Kypmansjes’ die vorig jaar september in de poulefase van de beker Waterpoort Boys overigens op 1-1 hielden en die het als promovendus in de vierde klasse A met een vierde plek momenteel meer dan goed doen. Sido Postma tekent in IJlst een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Bron: https://pengel.weebly.com/

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden