Simon Olsson tekent vierjarig contract bij sc Heerenveen

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - Simon Olsson is speler van sc Heerenveen. De 24-jarige middenvelder komt over van Elfsborg. De Zweed tekent een contract voor vier seizoenen in Friesland en gaat spelen met rugnummer 19.

Olsson doorliep de jeugdopleiding van Elfsborg en kwam 162 keer uit voor de Zweedse club. Hierin was de jeugdinternational goed voor dertien goals en zestien assists. In Friesland wordt Olsson herenigd met Rami Kaib. De twee zijn jeugdvrienden en speelden bij Elfsborg al eens samen.

Technisch manager Ferry de Haan is zeer content met het aantrekken van Olsson: “We denken dat Simon een speler is die met zijn spel en mentaliteit uitstekend bij ons past. Hij is een technisch vaardige, dynamische en creatieve middenvelder met een goed loopvermogen om ook regelmatig in de zestien meter van de tegenpartij op te duiken. Hij heeft het bij Elfsborg uitstekend gedaan en werd daar door zijn speelstijl ook omarmt door het publiek. We zijn blij dat hij zijn kwaliteiten de aankomend seizoenen bij ons kan laten zien.”