Tres Vers gaat verhuizen

Sjouke Bouma nieuwe eigenaar De Hoeke in Sint Nicolaasga: ,,Mijn jongensdroom komt hiermee uit.''

Sjouke en Elske Bouma voor hun nieuwe pand Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - Het jaar 2021 is voor het echtpaar Sjouke (33) en Elske Bouma (30) uit Sint Nicolaasga goed begonnen. Vol trots stonden ze donderdag voor hun pas aangekochte pand, muziekcafé en snackbar De Hoeke. Sjouke keek denkende aan de mogelijkheden met een grote glimlach naar het voor Sint Nicolaasga beeldbepalende gebouw. Ondertussen kregen ze de felicitaties van dorpsbewoners die voorbij kwamen en het nieuws al gehoord hadden. Sjouke runt in het dorp Tres Vers met daarin een bakkers-, slagers- en groetenafdeling.

De Hoeke, voorheen Het Witte Huis, heeft een lange historie van horecagebruik en was tijdens de jaarlijkse Sint Nykster Merke begin september een belangrijke plek voor generaties feestvierders. Vorige eigenaren Erik en Lya Boonstra sloten begin september van vorig jaar al de deuren. Mede door de coronacrisis was de passie voor horeca er bij hen uit. Daarom stond De Hoeke als sinds 2017 te koop.

Sein op groen
Er zijn sindsdien verschillende potentiële kopers geweest, maar de verkoop liep keer op keer spaak. Slagersvakman Sjouke Bouma zette eind vorig jaar zijn zinnen op het pand. Het bleek echter dat er een andere gegadigde was. ,,Dan denk je, dat is jammer, maar goed dan gaan we verder op de huidige plek.'' Toen hij hoorde dat de koop toch niet door ging was hij er als de kippen bij en nam meteen contact op met de Boonstra's om de mogelijkheid van overname te bespreken. Nadat ze het eens waren geworden over de prijs kwam al vrij vlot het sein van zijn financieel adviseur en de bank eveneens op groen te staan. Daarmee kon deze week het voorlopige koopcontract worden ondertekend.

Bakje koffie
De bevlogen Sjouke Bouma begon tijdens zijn slagersopleiding als leerling in de slagerij van de plaatselijke supermarkt. Daarna vervolgde hij zijn loopbaan via de Keurslager in Balk, de periode waarin Sjouke de Europese slagerstitel pakte, naar Jellesma's Verstriade. De winkel was toen eigenaar van de Bakkers van Verloop. In de loop van 2018 besloot Sjouke dat hij de winkel over wilde nemen. Na het drinken van een bakje koffie met Jozeph Verloop werd dat streven op 1 januari 2019 een feit.

Man met een missie
Een minpuntje bleef sindsdien echter dat het een bestaande winkel en een huurpand is. ,,Ik droom al jaren over een geheel eigen stek. Met de overname van De Hoeke is mijn jongensdroom uitgekomen'', zegt de ambitieuze ondernemer. Dat hij een man met een missie is werd al op jonge leeftijd duidelijk. Als zevenjarige schreef hij in een schrift op wat zijn toekomst over dertig jaar zou zijn.

,,Over dertig jaar ben ik getrouwd en heb ik kinderen. Ik heb dan een restaurant en ik ben zelf chef-kok. Het wordt een groot restaurant en er zit ook een cafetaria bij.'' Met het in het huwelijk treden met Elske, de geboorte van hun dochters Sanne Geertje en Marije Saapke en de verhuizing naar het café annex snackbar heeft Sjouke zijn vroeg uitgestippelde toekomst behoorlijk waar weten te maken. Zij het dat het niet een restaurant maar een eigen winkel is geworden. Al draait het bij Tres Vers natuurlijk wel helemaal om de liefde voor eten.

Café en snackbar verdwijnen
Over wat de plannen zijn, nadat ze naar alle waarschijnlijkheid in maart de sleutel krijgen, is Sjouke duidelijk. Feit is dat het café en de snackbar verdwijnen. De verswinkel wordt van de huidige locatie verhuist naar de nieuwe plek. ,,We gaan eerst de bovenste verdieping verbouwen en daar gaan we dan wonen'', vertelt hij. Als dat klaar is wordt er gestart met indeling en verbouwing van de benedenverdieping. Daar krijgen de bakker, slager en groenteboer hun plek. Ook zullen klanten op het terras kunnen genieten van bijvoorbeeld koffie met gebak en belegde broodjes. De naam Tres Vers blijft. Bouma: ,,Die is als versspecialist al goed bekend in de regio, daar gaan we dus niets aan veranderen.''

Wanneer de winkel aan de Gaastweg 2 de deuren zal openen, kunnen Sjouke en Elske nu nog niet zeggen. ,,Het zal in ieder geval niet eerder dan 2024 worden.''

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden