SkulpCafé in Sneek geopend

SNEEK- Wethouder Gea Wielinga (foto) heeft op feestelijke wijze het SkulpCafé in Sneek geopend. Mensen die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker kunnen wekelijks op woensdagmiddag 14.00 uur terecht in dit inloophuis in wijkcentrum De Schuttersheuvel, Harmen Sytstrastraat 8a in Sneek. 

Daarmee gaat voor Sneek een lang gekoesterde wens in vervulling aldus Rianne Terveer, die zelf zeven jaar geleden aan de wieg stond van Skulp Friesland en nu als ambassadeur verbonden is aan dit centrum voor kanker.

Inloophuizen

De Skulp opent dit jaar ook in Leeuwarden een SkulpCafé en dat betekent dat alle Friese plaatsen met een ziekenhuis een inloophuis voor kankerpatiënten hebben. ''Een enorme uitdaging'', zei voorzitter Froukje Nijholt van de stichting, ,,Het zou fijn zijn als er vanuit Den Haag structurele steun komt voor de exploitatie van inloophuizen. Op dit moment zijn afhankelijk van fondsen, acties en giften van bedrijven en particulieren''.

Zowel wethouder Wielinga als Ale Bok van Samenloop voor Hoop Sneek zegden toe oog te hebben voor de financiële situatie van De Skulp en de stichting in de toekomst de helpende hand te bieden. Samenloop voor Hoop Sneek gaat over in een nieuwe stichting met plannen voor financiële steun van activiteiten voor stichtingen zoals De Skulp.

De Skulp is een vrijwilligersorganisatie en één van de 75 inloophuizen van IPSO, Instellingen Psychosociale Zorg Oncologie, in ons land.

Meer informatie www.deskulp.nl