Sneeker Golfkampioenschap 2022

SNEEK - Vorig jaar werd begin september het eerste Sneeker Kampioenschap  georganiseerd door golfers uit Sneek die op Gaasterland speelden. Afgesproken werd het 2e kampioenschap op Burggolf St Nicolaasga te organiseren. Dat werd opgepakt door Jan Dijkhuis, Menno de Vries en Sikko Hulzenga.

De opkomst was ook dit jaar een succes. Er werd door 45 Sneeker deelgenomen aan het evenement. De dag begon grijs en zelfs een beetje mistig. Maar al snel kreeg de zon kracht en drukte de bewolking open. Hierdoor werd het onverwacht een mooie zonnige dag. Na ontvangst met koffie en gebak startte de wedstrijd om 11:00 uur. Er werd goed gespeeld. Maar bovenal had iedereen het erg naar de zin.

Uiteraard vraagt een Sneeker kampioenschap om een gepaste aankleding. Bij rondvaartbedrijf Allure aan de 1e Oosterkade hangt de Sneeker vlag altijd in top. Gerard Jansen stelde de vlag voor het kampioenschap belangeloos beschikbaar. Tevens konden wij rekenen op een bijdrage van het Sneeker Pypke. De winnaar van de dag Sikko Hulzenga (met 36 punten) ontving een mooie set speciaal bieren van deze brouwerij. Mark Noordhof en Robin Jongsma werden respectievelijk 2e en 3e en namen eveneens pypkes in ontvangst.

Verder waren er prijzen voor de: Longest heren – Marnix van Damme, longest dames – Tineke Winia en Neary – Joop Folkertsma. Wij kijken terug op een mooie dag!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden