Solo expositie ‘STIL’ van Coen Vunderink in Galerie MUGA Heerenveen

HEERENVEEN - De bekende kunstenaar Coen Vunderink (1979, Nederland) laat de nieuwste werken van hem zien in zijn solo expositie in Galerie MUGA te Heerenveen.

Werken van hem vindt u in bekende collecties zoals oa Museum Belvedère en hij is twee keer genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.

Zondag 7 mei, 15.00 uur, is de opening van deze expositie waarbij de kunstenaar Coen Vunderink in gesprek gaat met curator Age Hartsuiker. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis.

Coen Vunderink stormde de nationale en internationale kunstwereld binnen na zijn verblijf aan De Ateliers in Amsterdam. Zijn unieke gelaagde werken met tempera spuitsporen en vitrage elementen knalden van de wand en vielen onmiddellijk op. Zijn schilderslef en drang naar onderzoek werken erg aanstekelijk.

In de recente serie schilderijen getoond in de expositie ‘Stil’ schildert hij landschappen over oude abstracte schilderijen heen. Zo af en toe zie je nog ergens een fragment uit zijn oude werk, zoals een stukje vitrage dat hij als sjabloon heeft gebruikt.

Zijn landschappen zijn geïnspireerd op plekken waar hij graag komt om te vissen of te wandelen. De natuur, het licht, de reflectie van het water en de stilte worden schilderij.

In de schilderijen van Coen Vunderink is een fascinerende wisselwerking tussen materiaal en afbeelding waar te nemen. De gewone notie van deze twee grondbegrippen bespelen elkaar, vervormen, en blijken uitgedrukt met een helderheid die grote nuance verraad.

Het spel van het werk toont de kunstgeschiedenis, toeval, het figuratieve, het abstracte en de techniek van vele eeuwen schilderkunst, en hoe al dit in de vingers van de kunstenaar beweegt om uiteindelijk tot het kunstwerk te komen. Maar nergens vindt je strikt gescheiden tegenstellingen; het zijn altijd raakvlakken.

De expositie is van 7 mei t/m 11 juni in Galerie MUGA.

Coen Vunderink solo expositie ‘STIL’
Toegang gratis
Galerie MUGA
Minckelersstraat 11

8442 CE Heerenveen
Curator Age Hartsuiker
T: 06 38752555
M: agehartsuiker2@gmail.com
F: https://www.facebook.com/museumgalerieheerenveen
W: https://www.heerenveenmuseum.nl/muga
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden