Solopresentatie Rozemarijn Westerink in Galerie Getekend

HEERENVEEN - In deze solopresentatie van Galerie Getekend toont Rozemarijn Westerink nieuw en recent werk.

Rozemarijn Westerink (1982) tekent met pen en inkt labyrintische tuinen waar de blik van de kijker eindeloos in rond kan dwalen. In golvende lijnen van arceringen, soms dicht opeen soms met meer wit ertussen, bouwt ze haar beelden op en ontstaan herkenbare vormen zoals bomen, struiken en velden. Ze tekent in groot en klein formaat en maakt daarnaast animatiefilms van haar tekeningen en kleine publicaties. 

Rozemarijn Westerink woont en werkt in Rhenen. Ze studeerde aan ArtEZ en AKV St. Joost in Breda, waar ze in 2007 afstudeerde. Sindsdien is haar werk te zien op exposities en kunstbeurzen in binnen- en buitenland. Recent won ze de Open Call Zadkine van Musée Zadkine/Nederlandse Ambassade in Parijs ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het monument van Zadkine in Rotterdam.

Tijdens Art Noord V (28 september tot en met 1 oktober) wordt haar werk ook gepresenteerd in de stand van Galerie Getekend.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 17 september 2023 van 14.00 tot 17.00 uur. Gitte Brugman, cultuurredacteur van de Leeuwarder Courant en auteur, zal de expositie om 15.00 uur inleiden. 

GERSFJILD duurt tot en met 5 november 2023 en is op vrijdag- en zondagmiddag van 12 - 17 uur en op afspraak te bezoeken.

Galerie Getekend is een galerie voor hedendaagse tekenkunst in Heerenveen, die eind mei 2019 de deuren opende. Galerie Getekend presenteert tekenkunst in al haar rijke variatie, vakmanschap en schoonheid. De galerie is gevestigd in een monumentale villa uit 1908 waar een voormalige praktijkruimte is omgebouwd tot intiem 

kabinet voor de tekenkunst.

Openingstijden: vrijdag en zondag van 12 - 17 uur en op afspraak. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden