Spanning bij eerste wedstrijden op velden KV Cannegieter

Kaatsen KV Cannegieter in Balk Eigen foto

BALK - Het weer wil nog niet echt meewerken, maar ondanks het ontbreken van warme zomeravonden zijn de kaatsers van KV Cannegieter begonnen aan hun seizoen. De eerste wedstrijden zijn al achter de rug. De jeugd begon maandag met de Finn Colors Partij, de senioren trapten een dag later af met de Letlos Partij.

Bekers en enveloppen met inhoud stonden er maandag bij de Finn Colors Partij op het spel. De jongste jeugd kaatste in wisselende samenstellingen drie keer en daarna werd geteld wie de meeste punten had.

Emma Hornstra en Finn Lips hadden er na twee zeges en een nederlaag beiden 17, hadden er ook evenveel tegen en de twee onderlinge wedstrijden eindigden precies gelijk. Daarna werd er gekeken naar de punten in de laatste eersten van de drie partijen. Daarin had Hornstra er twee meer, waardoor zij de krans kreeg omgehangen. Lips werd tweede, Jorik de Vries derde en Janne Haantjes vierde.

Ook spanning bij de oudere jeugd
Ook de oudere jeugd kaatste drie keer in wisselende samenstellingen. Twee kaatssters slaagden erin om alle drie partijen te winnen. Uit Hommerts was Lenna Koopmans op het laatste moment opgetrommeld om het veld compleet te maken, omdat er wegens een blessure en ziekte afzeggingen waren.

Koopmans won haar eerste partij samen met Pieter Haantjes, pakte samen met Mariska Stegenga ook de winst in de tweede en werd in de laatste gekoppeld aan Hendrika Stegenga. Die begon ook met twee winstpartijen aan het slotstuk. Eerst met Ruben Hendriks aan haar zijde en daarna met Sara Tjadau Kramer.

Met die laatste stond ze tegenover Hendriks en Haantjes. Dat bleek de cruciale partij. De jongens lieten hun kansen onbenut en Kramer en Stegenga pakten de winst.

Samen met Koopmans mocht ze in de laatste partij de krans binnen halen. Dat lukte. Beiden wonnen alle drie hun partijen, maar omdat Stegenga een eerst minder tegen kreeg, werd zij winnaar. Koopmans werd tweede en de derde en vierde prijs gingen naar Haantjes en Hendriks.

Senioren slaan laatste bal bij invallen duisternis
Dezelfde Hendriks werd een dag later aan de lijst bij de senioren toegevoegd om de zes parturen vol te krijgen bij de Letlos Partij. En meteen zat hij weer in de prijzen. De tweede deze keer, die hij pakte met Wouter Hornstra en Frank Veltman.

Dat drietal verzamelde met twee winstpartijen en een nipt verlies 19 punten bijeen. Alleen Cees Dedmer Kramer, Sipke Westra en Anneriek Gerbrandy deden het beter met drie overwinningen en dus 21 punten.

In de beslissende partij speelde dat drietal tegen Johan Stobbe, Jack Bouma en Henk Bloemsma om de kransen. Ook die drie wonnen namelijk de eerste twee partijen. In een spannende partij, waarin het gros van de eersten pas op 6-6 werd beslist, trok het partuur van Kramer aan het langste eind.

Na een 5-1 voorsprong werd het door wat wisselingen in het park bij het partuur van Stobbe nog 5-3. Verder kwam de comeback niet, want in het negende eerste sloeg Kramer op 6-6 de kaats voorbij. Voor Stobbe, Bouma en Bloemsma restte de derde prijs. Net als de andere prijswinnaars kregen ze een bakkerspakket overhandigd door Tjipke van der Galiën, die samen met Leendert Louwsma de traditionele seizoenopener sponsort.

Tekst KV Cannegieter
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden