Erop of eronder voor sc Heerenveen Vrouwen: 1 juni Cashtafette

Speelsters sc Heerenveen rennen 150 kilometer om geld op te halen voor hun club

HEERENVEEN - Sc Heerenveen Vrouwen bestaat volgend jaar 15 jaar. Of toch niet? Als het aan het bestuur, de speelsters, vrijwilligers en sponsoren ligt wel. En daarom organiseren ze op 1 juni hun eerste Cashtafette. Een ‘ouderwetse’ sponsorloop uitgevoerd door hun speelsters. Het doel? Geld op halen voor een goed doel. En dit jaar zijn ze zelf het goede doel. Het is financieel erg onzeker in de stichting en daarom is het erop of eronder.

De bedoeling is dat de speelsters in 15 uur 150 kilometer lopen van Moofpeople in Barneveld naar Ausnutria in Heerenveen. Jessica Roosenburg, voorzitter licht toe: “We zijn een jonge stichting, een startup. Het elftal van sc Heerenveen Vrouwen bestaat dan al wel bijna 15 jaar, maar wij zijn als stichting nog maar twee jaar onderweg. Waarvan we 14 maanden te maken hebben met Covid19. Geen vet op de botten, nagenoeg geen recht op NOW, volledige afhankelijk van sponsorgelden en dat in economisch onzeker tijden. Wel extra kosten en geen publiek. De situatie is ronduit ‘klote’. We zetten enorme stappen maar het is op korte termijn nog niet genoeg. Er zijn voldoende bedrijven die willen helpen door middel van ‘ruil’, maar we hebben sponsoren nodig die geld storten op onze rekening. Het wordt gelukkig allemaal weer wat rooskleuriger, de afspraken met sponsoren trekken aan en we krijgen meer vrijwilligers. Wat we nodig hebben is tijd. Om die tijd te creëren willen we knallen met deze Cashtafette.”

Toekomst waarborgen
Aan positieve energie is geen gebrek binnen de stichting. Wat er ontbreekt is geld. En dat is nodig om de toekomst van sc Heerenveen Vrouwen te waarborgen. Maar is het dan geen gebed zonder eind? “We geloven in de toekomst van onze stichting en vrouwenvoetbal in het algemeen. Kijk maar eens naar wat we afgelopen tijd al hebben behaald. Pure Energie, ING en La League zijn ingestapt als partner in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, de UEFA verhoogt de 6 miljoen naar 24 miljoen voor de vrouwen, waarvan een deel doorstroomt naar alle clubs én andere inkomsten komen dichtbij. We hebben meerjarige contracten met speelsters, voor het eerst met transfersommen. En onze contracten zijn geregistreerd en dat is voorwaarde om opleidingsvergoedingen te krijgen”.

De Cashtafette vindt plaats op 1 juni a.s. De speelsters lopen in 15 groepen, 15 etappes. Onderweg lopen ze langs zoveel mogelijk sponsoren. Bedrijven en supporters kunnen op verschillende manieren bijdragen. Bedrijven kunnen hoofdsponsor van het event worden of een etappe ‘adopteren’ en er kan geld gedoneerd worden via de website: sc-heerenveenvrouwen.nl/cashtafette.