INGEZONDEN - Sportbeha is damesondergoed dat de borsten ondersteunt tijdens lichamelijke oefeningen en sportactiviteiten. 

Het is steviger dan typische beha's, comfortabel om te dragen, minimaliseert borstbewegingen, geeft minder ongemak en vermindert mogelijke schade aan de borstbanden. Sportondergoed wordt voornamelijk gebruikt door sporters en de mensen die oefeningen en yoga doen, omdat de sportbeha’s flexibel, comfortabel en rekbaar zijn. Deze sport bh's zijn gemaakt van speciale stoffen die helpen om de drager comfortabel te houden tijdens sportactiviteiten, oefeningen en yoga. Er zijn verschillende soorten bh’s beschikbaar, afhankelijk van de intensiteit van de oefening en activiteit. Een sport bh grote cup voor degene met een grotere buste of een sport bh met vulling of push-up voor degene die een wat kleine borstomvang heeft. Al met al voor ieder een passende bh die comfort en ondersteuning biedt tijdens de actieve dag. 

Sportbeha en de toekomst

De markt voor sportkleding zal naar verwachting toenemen als gevolg van een toename van het inkomen van generatie Z, invloed van sociale media, penetratie van e-commerce, toenemend gezondheidsbewustzijn bij mensen, toenemende verstedelijking en verschuiving naar comfortabele mode. Toch staat de markt voor enkele uitdagingen, zoals economische vertraging, duurzaamheid en mate van concurrentie.

Sportbeha voor ieder moment van de dag

Kleding die wordt gedragen tijdens het beoefenen van buitensporten (voetbal, basketbal, hockey en andere), in de sportschool, tijdens het fietsen of tijdens het doen van een inspannende fysieke activiteit, staat bekend als sportkleding. Sportkleding omvat sportbeha's, panty's, korte broeken, T-shirts enz. Sportkleding is in de eerste plaats bedoeld om comfort en prestaties te bieden. Sportkleding absorbeert zweet en lichaamsgeur beter dan gewone kleding. De vochtregulatie, rek en herstel worden grotendeels gecontroleerd door het gebruik van speciale vezels en garens, met weekmakers om de effecten te versterken of aan te vullen. Of het nou gaat om een grote maten bh of een normale sport bh, sporten met een sport bh biedt het lichaam duurzaamheid. 

Sportkleding binnen handbereik voor iedereen

De sportkledingmarkt waaronder de sportbeha’s kunnen worden gesegmenteerd op basis van eindgebruikers, te weten vrouwen en jongeren; en op basis van distributiekanalen, zoals e-commerce, supermarkten, winkelcentra, speciaalzaken en andere zijn deze overal binnen handbereik.

Van casual naar sportswear 

De populariteit van het dragen van actieve sportkleding in het dagelijks leven is rond 2010 een trend geworden en de vraag blijft groeien. Het is meer een casual wear geworden en heeft de traditionele beperking doorbroken om alleen te worden gebruikt tijdens sportactiviteiten en oefeningen. Vanwege de grote vraag, promotie door populaire sporters en voordelen van het gebruik van het product, breidt de markt van sportbeha’s zich snel uit. In de afgelopen jaren hebben consumenten en retailers door de toegenomen bewustwording van een actieve levensstijl gemerkt dat zowel de push-up bh's als de overige bh's van casual ondergoed naar sportondergoed zijn overgestapt. Een sport bh high support is een vervanger geworden voor de normale bh met extra support, aangezien de sport bh de lichamelijke gezondheid bevordert tijdens actieve sessies. Enkele van de factoren die de markt helpen groeien, zijn ambitieuze fitness mode, culturele bewegingen, stedelijke aanpassingen, sociale verandering, innovatieve stoffen en sport invloeden op de mode-industrie. 

Sportbeha markt wint aan populariteit

Sinds vorig jaar heeft de voortdurende uitbraak van het COVID-19-virus invloed op de productie van sport bh's en ondergoed. De verstoring van de toeleveringsketen, evenals de wereldwijde beperkingen op handelsactiviteiten, hebben geleid tot een afname van het materiaalverbruik door verschillende bedrijven over de hele wereld. Terwijl landen de productie hebben stopgezet en de economische activiteit is gedaald, is de wereld getuige van een productieonderbreking en een daling van de economische activiteit. Na de pandemie zullen naar verwachting nieuwe variëteiten van trendy, aantrekkelijke, inventieve, modieuze en energiebesparende sportbeha designs de markt aandrijven. Vanwege voortdurende technologische verbeteringen om de productfunctionaliteit en prestaties te verbeteren, wordt de markt voor sport bh's en ondergoed waarschijnlijk het populairst.