Staat Knegt aan het eind van zijn carrière? "Dat is geen rare gedachte"

Foto: Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

Sjinkie Knegt is niet geselecteerd voor de Europese kampioenschappen shorttrack in Gdansk in Polen. Sportverslaggever Roelof de Vries ziet dat de eens zo grote Knegt nu veel meer concurrentie te verduren heeft.

Dat hij niet is geselecteerd vindt De Vries dan ook logisch. "Hij heeft een rugblessure en daar heeft hij erg last van. Tegelijkertijd heeft hij ook niet geweldig gepresteerd dit seizoen. Hij zei daarom afgelopen zondag al: 'Ik denk niet dat ik er bij zit'."
 
Het NK in Leeuwarden afgelopen weekend was de laatste mogelijkheid voor de shorttrackers om een startbewijs voor het EK te verdienen. Maar ook daar slaagde Knegt er niet in indruk te maken op de selectiecommissie. Het besluit om Knegt thuis te laten, verwondert De Vries dan ook niet. "De rugblessure speelt mee, maar het is ook gewoon de vorm. Hij is gepasseerd door een aantal andere shorttrackers."
 
"De sport heeft zich ontwikkeld en er zijn meer concurrenten bijgekomen. De tijd dat Sjinkie Knegt er altijd bij zat, met vaak nog Daan Breeuwsma en wat anderen, die is voorbij. Positief voor de sport, minder positief voor Sjinkie zelf."
 
Begin van het eind
 
Of het het begin van het eind van de carrière van de Bantegaaster is, weet hij niet. "Maar ik vind dat geen rare gedachte, al denkt hij er zelf anders over. Hij zegt zelf dat hij echt niet wil ophouden, dat hij het daarvoor te leuk vindt. Hij ziet wel dat hij niet meer op zijn top is, maar hij vindt dat hij best nog op dit niveau mee kan."
 
Knegt is 33 jaar en in een sport als shorttrack is dat volgens De Vries "richting einde carrière". "Zijn moeder zei zondag dat het ook wel een keer tijd wordt dat ze hem voorbij rijden. Dat besef zal er bij Sjinkie zelf ook zijn."
 
Bron: Omrop FryslanKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden