Stevanovic schiet sc Heerenveen naar volgende ronde van de KNVB-beker

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - Het kostte bloed, zweet en tranen, maar sc Heerenveen heeft zich woensdagavond op bezoek bij AFC in Amsterdam geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

De ploeg van Johnny Jansen stond lange tijd met 1-0 achter tegen de amateurs van AFC, maar door goals van Henk Veerman en Filip Stevanovic ging Heerenveen met 2-1 toch door naar de tweede ronde van de KNVB-beker.

Heerenveen speelde met een sterke formatie tegen tweede divisieclub AFC uit Amsterdam. Bij de Friezen stond Henk Veerman weer in de basis, nadat hij in de wedstrijd wedstrijd tegen FC Utrecht was gepasseerd.

Heerenveen had een slechte start. De Amsterdammers kregen een vrije trap die door verdediger Dalian Maatsen erin werd gekopt: 1-0. Henk Veerman kon al snel weer gelijkmaken, maar zijn kopbal raakte de paal. Heerenveen speelde veel op de helft van AFC, maar creëerde niet veel. Op die manier kon AFC het eigenlijk vrij eenvoudig volhouden.

 

Na de pauze was AFC heel dichtbij 2-0, maar Splinter de Mooij raakte de lat. Even later moest Nicolas Madsen een hoekschop van AFC van de lijn halen.

Het leek helemaal de verkeerde kant op te gaan voor Heerenveen, maar een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd het toch 1-1. Henk Veerman schoot de bal hard achter AFC-doelman Patrick Zonneveld.

Even later kwam Heerenveen op voorsprong: Filip Stevanovic kwam naar binnen toe en maakte het goed af: 1-2. Net voor tijd kreeg Tim Linthorst nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Heerenveen kwam met de schrik vrij.

Competitiegenoot DOVO uit Veenendaal was de tegenstander van Harkemase Boys en dus lagen daar kansen voor de ploeg uit de derde divisie.