Strijdend Langweer pakt een punt tegen Harlingen FC

Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - Al vanaf het begin van de competitie is de lijst met  blessures groot bij Langweer 1. Als kleine dorpsclub moet je roeien met de riemen die je hebt. Het is zoeken naar jeugdige parels die het aan kunnen en die ook willen. De geblesseerde spelers Thomas de Jong, Edwin Drost en Aurelius Faber waren er afgelopen weekend niet bij en Remco Sappé is op de weg terug. Ook Chanon Wongphim had afgezegd, alsmede Hein Veenstra. De spelers die er wel waren hebben geknokt voor wat ze waard waren. De wisselspelers waren deze middag Folkert Sappe, Laas Spanumburg (16 jaar), Michel Postma (16 jaar), Kevin Cox en good-old Pieter Kraak.

Het eerste schot van de wedstrijd was op het doel van Langweer. Daarna golfde het spel op en neer. In de zeventiende minuut kreeg Langweer een vrije trap die Marc de Groot naast schoot. Tien minuten later kwam er een voorzet vanaf rechts, waarna de spits van Harlingen over schoot. Vier minuten voor rust was er de ultieme kans voor de Harlingers. Een pegel van afstand werd door Langweer keeper Gosse Cox al zwevend naast getikt. Met 0-0 gingen de ploegen de kleedkamer in voor de thee.

Niemand kon profiteren
Ook na de rust ging Harlingen aanvallend door en Langweer kwam er via snelle counters uit in de omschakeling. Zo ook in de 57e minuut toen Sander Drost door de defensie van Harlingen sneed. Niemand kon echter profiteren voor het doel van Harlingen. Michel Postma kwam in de 60e minuut in het veld voor Marc de Groot. In de 62e min een goede voorzet van Sander Drost waar de keeper ternauwer nood Michel Postma van scoren af hield.

Langweer streed voor elke meter en de jonge spelers liepen het vuur uit hun sloffen. Ferdy Feenstra bleef maar gaan, ook Pieter Bloemendaal streed voor elke meter in de spits. Michel Postma (pas 16 jaar) speelde de bal rustig rond als een ervaren middenvelder. Ook op de rechterkant was de snelle Pieter Marten Brinksma nadrukkelijk aanwezig als stoorzender.

In de zeventigste minuut kwam Langweer goed weg in een scrimmage voor het doel. De bal ging via de onderkant van de lat het veld weer in. Het venijn zat hem in de staart. Een corner werd in de vierentachtigste minuut voor Langweer genomen door Sander Drost genomen. In de scrimmage was het de 18-jarige Pieter Bloemendaal die de keeper van Harlingen te snel af was en de 1–0 scoorde. De Feenstra tribune ging uit zijn dak.

Gelijkstand in verlenging
In de 89e minuut was er nog een kopbal van Sander Drost die in de handen van de keeper van Harlingen belande. In de zeven minuten extra speeltijd gebeurde waar de ploeg uit Langweer niet op hoopte. Harlingen kwam langszij, 1-1. Daarna blies de scheids voor het einde. Man van de wedstrijd werd Pieter Bloemendaal, een voorbeeld voor de jeugdige lichting.

Volgende week speelt Langweer uit tegen De Walden 1 in Damwoude.