Supporters starten '#MEI INOAR'-actie om sc Heerenveen te steunen

HEERENVEEN - Terwijl iedereen rondom sc Heerenveen nu had willen toewerken naar het 100jarige jubileumfeest, staat de club noodgedwongen stil door het coronavirus.

Om de club in deze moeilijke tijden een steuntje in de rug te geven, is een groep fans een bijzondere crowdfundingsactie opgestart.
 
Met volledige steun van FeanFan, Nieuw Noord, de OSSH en Aktie'67 gaat de actie vandaag officieel van start. “Het doel van deze actie is om de levensader van de club, de jeugdopleiding, en daarmee de toekomst van de club financieel te steunen”, vertelt initiatiefnemer Oeds-Willem Miedema. “Als iedereen massaal aan #MEI INOAR meedoet, kunnen we zelfs #MEI INOAR achterop de wedstrijdshirts komen te staan.”
 
Om dat voor elkaar te krijgen, zijn de initiatiefnemers afhankelijk van de betrokkenheid van fans, vrijwilligers, sponsoren, (oud-)spelers en clubiconen. “Het ultieme doel is om voor 20 juli een bedrag van € 200.000 in te zamelen. Alleen dan komen de namen van de donateurs met de tekst MEI INOAR achterop het shirt, zo is met de club afgesproken”, vult Henk Hunneman aan.
 
Miedema benadrukt dat alle (“dus grote én kleine”) bijdrages welkom zijn via https://www.one2give.nl/w/299-Eia0gV/. “Iedere supporter die € 100 of meer bijdraagt, komt met zijn of haar naam terecht op het shirt als het doel behaald wordt. En hoewel achterop het shirt komen de ultieme droom is, telt uiteraard iedere euro en zullen alle donateurs die meer dan €19,20 hebben bijgedragen met hun namen een seizoen lang in het glas bij de hoofdingang worden geëerd. In alle gevallen is het een prachtige uiting van ware clubliefde, op een moment dat de club het heel hard nodig heeft.”
 
De komende weken zullen ook prominente oud-jeugdspelers hun stem laten horen. “Samen met de supportersverenigingen zullen zij oproepen om de club te steunen met datgene wat zij kunnen en willen missen. Wij begrijpen ook goed dat fans om de bekende redenen niet dat kunnen doen wat ze graag zouden willen”, vervolgt Hunneman. “De actie heet dus ook niet voor niets #MEI INOAR; alleen samen kunnen we een succes maken van deze actie!”  

Hoe te doneren? Ga naar: https://www.one2give.nl/w/299-Eia0gV/ Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden