SwinFun als enige Friese bedrijf in lijst meest bezochte Nederlandse dagattracties

SwimFun in top 50 best bezcohte Nederlandse dagattracties Foto SwimFun

JOURE - Subtropisch zwembad SwimFun in Joure staat in de top 50 van de meest bezochte Nederlandse dagattracties. De zwemattractie in Joure staat op de 48e plek met 225.000 bezoekers en is het enige Friese bedrijf in de lijst, samengesteld door Pretwerk. De Efteling was in 2022 opnieuw de best bezochte attractie van Nederland met een bezoekrecord van 5.430.000.

,,Wij zijn trots op deze notering. Een verrassing was het wel voor ons, we hebben nog nooit eerder in zo'n lijst gestaan. Dat wij zoveel bezoekers trekken als zwembad is wel uniek'', laat adjunct-directeur Tjebbe van der Meer weten.

In 2022 zagen vrijwel alle dagattracties een groei in bezoekersaantallen ten opzichte van 2021. SwinFun is de enige attractie in de top-50 waarbij het bezoekersaantal daalde. De min 11% verklaard Van der Meer doordat ,,het getal van 254.000 bezoekers niet het het aantal van 2021 maar eerder van 2019 is.''

Het Jouster zwemparadijs laat met de ranking andere populaire attracties als bijvoorbeeld het Fries Museum en Duinen Zathe achter zich. ,,Ons voordeel is dat bezoekers 365 dagen per jaar bij ons terecht kunnen. Of het nu prachtig weer is of dat het regent. Daarnaast helpt de ligging van Joure in de driehoek Den Helder-Groningen-Lelystad ook mee.''

Van der Meer hoopt dat ze volgend jaar weer in de top-50 komen. "We zitten op koers voor een kleine plus naar 250.000 bezoekers, dus het zou mooi zijn als dat voldoende is."
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden