Sybrig Sytsma kandidaat voor tweede wethoudersplek PvdA Heerenveen

HEERENVEEN - De PvdA Heerenveen draagt naast Jelle Zoetendal nu ook Sybrig Sytsma voor als wethouderskandidaat. 

Zij woont sinds 2015 in Heerenveen en werd in 2018 gemeenteraadslid namens de PvdA in Heerenveen. Sybrig Sytsma werkt als adjunct-directeur bij de gemeente Weststellingwerf waar zij ook lange tijd afdelingshoofd sociaal domein was. Daarvoor heeft zij onder meer gewerkt bij Caparis, de gemeente Achtkarspelen en het COA.

De PvdA Heerenveen is verheugd Sybrig Sytsma voor te kunnen dragen. Zij is inhoudelijk sterk, weet het sociaal democratische geluid te vertalen naar de lokale situatie en kan vanuit haar optimisme en kennis mensen mee krijgen. ‘Wij kennen haar als een verbindende en bevlogen politica die haar sporen zowel in onze raad als eerder in de gemeenteraad van Leeuwarden heeft verdiend’, aldus fractievoorzitter Wanda Ottens.

Sybrig Sytsma is erg blij met de voordracht. ‘Een Heerenveen waar mensen een fijne woning en goed werk hebben, waar aandacht en zorg is voor die inwoners die het minder hebben, waar iedereen die wil mee kan doen en waar we hard werken aan een duurzame, schone toekomst, daar zet ik mij voor in. Wat een eer dat PvdA Heerenveen mij voordraagt om als wethouder hier de schouders onder te zetten!’.