Tammo Bijlsma prolongeert ‘Masters’ titel

SNEEK- Het eindtoernooi van de zomer ranking uiteraard met 24 deelnemers gespeeld, waaronder 1 vrouw. Het is werkelijk een top toernooi geworden. Super sterk gespeeld. Maar liefst 32 prestaties van 1 of meer gemiddeld in de eregalerij. Topper was Jabe Stummel met zijn 10 caramboles in 2 beurten uit met een serie van 2 en een serie van 8. De tegenstander wist in de na beurt nog een serie van 5 te maken.

Ondanks de vele korte partijen moest hier en daar toch gesplitst worden om niet te ver uit te lopen. Het was mooi om te zien hoe sommige spelers het beste in zich omhoog wisten te brengen. Met series van 6 tot 8 en zelfs 10 ontstonden er verrassende partijen. Opvallend was Marcel Boomstra die het toernooi boven de 0,9 gemiddeld speelde en Jitze Postma die 4 keer in de eregalerij staat en eindigde op een zure 9e plaats. Bij de laatste 8 zijn er in totaal nog 7 wedstrijden waarvan de laatste uiteraard de finale is.

Van deze 7 wedstrijden zijn er 5 in de eregalerij belandt. Boven de 1 gemiddeld dus. Dan kun je toch spreken van een spektakel. Tjeerd Vellinga en Tammo Bijlsma speelden de finale. Tammo wist deze finale met een serie van 8 en uitgaan met een serie van 4 de overwinning te pakken. Hij prolongeert daarmee zijn titel van vorig jaar. Van harte gefeliciteerd. Iedereen bedankt voor de afgelopen zomer, een goed KNBB seizoen gewenst en graag tot volgend jaar.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden