Team Fra Neisti zondag deelnemer wedstrijd IJslandse paarden

Foto Stal Fra Neisti

RIJS - Op zondag 19 maart is in Franeker een wedstrijd voor IJslandse paarden. Op deze prachtige locatie van de Sjaerdema-Liauckemaruiters komen IJslandse paarden en hun ruiters bijeen om hun bijzondere gangen te tonen. Met al dat IJslands vuur belooft dat een mooie show te worden. Team Fra Neisti uit Rijs is mede-organisator van dit paardenspektakel.

IJslandse paarden kunnen meer gangen dan andere paarden en bij de wedstrijden gaat het erom deze gangen zo goed mogelijk te laten zien. Naast stap, draf en galop tonen de IJslanders hun beste tölt, de trotse houding en een ritmisch meedeinende staart. De meeste IJslanders kunnen ook telgangen. In telgang beweegt een IJslander twee benen aan een kant tegelijkertijd. Bij de wedstrijden beoordelen drie juryleden de verschillende gangen op tact, rijvaardigheid en presentatie.

Goede voorbereiding op WK
De wedstrijd wordt georganiseerd door de Sjaerdema-Ljauckemaruiter en Team Fra Neisti. Dit jeugdteam onder leiding van Anne-Jet White bestaat uit 11 ruiters in de leeftijd van 9 tot en met 23 jaar. Anne-Jet en haar zus Charlotte White zijn al jaren succesvol in de IJslandse paardensport, onder andere als deelnemer aan de wereldkampioenschappen. Komende zomer is het WK weer in Nederland en een aantal leden uit het team Fra Neisti gaan proberen zich hiervoor te selecteren. Deze wedstrijd in Franeker is daarvoor een goede training.

Vlaggenrace
De wedstrijd is op zondag 19 maart in de manege van de Sjaerdema-Liauckemaruiters in Franeker. Er doen maximaal 50 combinaties mee in de klasse recreatie tot sport B. De wedstrijd wordt afgesloten met een vlaggenrace. Mede door onze sponsoren, zijn er mooie prijzen te winnen. Publiek is van harte welkom.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden