Terherne komend weekend in teken van kunst en proeven

Foto Proef de Kunst

TERHERNE - Voor de achtste keer wordt het evenement 'Proef de Kunst' in Terherne gehouden. De watersportplaats verandert zaterdag en zondag in een kleurrijk kunstdorp.

Op maar liefst 35 locaties is het werk te bewonderen van 60 deelnemende kunstenaars. Onder hen tien kunstenaars uit Terherne zelf. De exposities zijn te zien op verrassende en ongebruikelijke plaatsen.

Voor bezoekers is er een gratis programmaboekje met plattegrond waarmee ze op pad gaan en de leukste plekjes in Terherne ontdekken. Alle kunstlocaties bevinden zich in en nét buiten het dorp en kunnen in willekeurige volgorde bezocht worden.

Tijdens de ontdekkingstocht is er ook aan de inwendige mens gedacht. Er kan worden geproefd van culinaire verrassingen bij de plaatselijke horeca. ,,Kunst en Culinair, een smaakvolle combinatie'', aldus de organisatie.

Fotowedstrijd
Fotografen konden zich de afgelopen tijd uitleven. Met als thema 'Fryslân' konden zij hun mooiste beelden insturen. De inzendingen zijn door een vakkundige jury beoordeeld. De winnaars zullen tijdens 'Proef de Kunst' op diverse aansprekende plekken in Terherne worden tentoongesteld.

Meer informatie is te vinden op www.proefdekunst.nl