Theun Plantinga en Joke Tjalsma komen met 'BIJKE' naar Lemmer

LEMMER – Met de voorstelling 'BIJKE' haalt weer een topproductie van Pier 21 naar Lemmer. De door de wol geverfde acteurs Joke Tjalsma en Theun Plantinga staan samen met de Friese Stabij hond 'BIJKE' garant voor een prachtige Friestalige voorstelling. Een verhaal over alleen en samen zijn.

Het verhaal van de voorstelling is: Agnes woont al jaren in hetzelfde buurtje als René, maar niemand heeft een idee waarmee zij zich bezighoudt. Ze leeft erg teruggetrokken en afgezonderd. Agnes bemoeit zich met niemand en ze laat zich nooit buiten zien. Als haar hond Bijke op een dag de aandacht van René trekt, ziet hij Agnes liggend op de grond van de keuken. Hij is nog maar net op tijd. Agnes wordt met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Zo belandt Bijke bij René. Had hij eerder contact met haar moeten zoeken? Of was het juist goed dat hij Agnes haar gang liet gaan, omdat zij niet zat te wachten op bemoeienis van andere mensen? René begint te twijfelen. Ook aan zichzelf. Uiteindelijk moet hij toegeven dat hij meer van Agnes begrijpt dan hij eerst door had en dat hij meer op haar lijkt dan hij zou willen.

Zaterdag 12 November Theater Lemmer (de Hege Fonnen), aanvang 20.00 uur. De entree is € 21,50 inclusief drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Lemmer
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden