Tot en met 4 mei lekker aan de slag met servies bij Museum Joure

Eigen servies maken in Museum Joure Foto Anneke van Aalzum

JOURE - Tot en met 4 mei wordt in Museum Joure weer de 'Maakfabriek' gehouden. Kinderen kunnen deze dagen een eigen servies zoals een drinkbeker, kopje of kommetje maken.

,,Eerst ga je op speurtocht naar de mooiste serviezen in het museum en daarna ga je in ons Maaklokaal zelf aan het werk. Uiteraard ligt er weer allerlei materiaal voor je klaar, waar je heerlijk mee kunt experimenteren. Klei, mooie scherven en steentjes….leef je maar uit'', aldus het museum.

Dat in Museum Joure heel veel te zien is over de geschiedenis van het theedrinken ligt voor de hand. Het bekende theemerk Pickwick wordt immers in Joure gemaakt. ,,Voor het drinken van koffie- en thee heb je wel goed materiaal nodig. Je vindt in het museum dan ook allerlei originele theepotten en prachtige serviezen, van allerlei materialen. Deze zijn vaak mooi ontworpen en prachtig versierd. Doe als een echte designer en maak in De Maakfabriek jouw unieke beker, theepot, kom… Wat jij maar wilt.''

Voor kinderen die niet meedoen aan de MeiMaakfabriek staat een 'Oan it wurk-kistje' klaar. Dit is geschikt voor alle leeftijden.
 
Praktische info
De Maakfabriek in de meivakantie wordt georganiseerd van tot en met 4 mei. Men kan tussen 10.15 en 15.15 uur (op maandag van 13.15 tot 15.15 uur) beginnen met de activiteit. Online bestellen van tickets levert 50 cent korting per persoon op. Voor de Maakfabriek koop je een entreekaartje voor het museum (€ 4,50 aan de kassa en € 4,00 online), plus € 2,- materiaalbijdrage (te voldoen in het museum). Elk ticket is inclusief kopje koffie, thee of limo.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden