Turners CSC Joure behalen mooie wedstrijdresultaten

JOURE - Afgelopen zaterdag mochten de senior dames 3e divisie van CSC Joure turnen afreizen naar Vianen voor hun tweede individuele wedstrijd. Trainer Jeroen van Ewijck en ook Lieke Jouwsma, die geblesseerd is, gingen mee als begeleiding.

Maaike Meindertsma en Robin Kort behaalden beide een prachtige eerste plek. Nynke Smeltink turnde als eerstejaars senior ook een goede wedstrijd en liet nieuwe elementen zien. Helaas viel ze twee keer van de balk en werd uiteindelijk 13e.

Teamwedstrijd
Zaterdag mochten de meiden middenbouw en de junioren voor de teams-plaatsingswedstrijd voor de halve landelijke finale naar Nieuwehorne. Het juniorenteam 3e divisie bestaat uit Dieuwke Meindertsma, Fenna Canrinus, Rixt Haaijes en Iris Bijker. Ze hebben echt als team geturnd en een mooie 3e plaats behaald en zijn door naar de halve finale.

Voor middenbouw niveau 3 turnden Gwenn Norde en Lotte Dijkstra. Dit was hun laatste wedstrijd en zij konden zich plaatsen voor de toestelfinales, maar daarvan is de uitslag nog niet bekend. Ook behaalden zij met het gecombineerde team met Dokkum en Leeuwarden een mooie 3e plaats.

Plaatsing voor de halve finale
De junioren meiden mochten zondag weer naar Nieuwehorne voor de individuele plaatsing voor de landelijke halve finale. Voor Fenna was dit nog wat te vroeg i.v.m. haar voetblessure. Met de teamwedstrijd heeft ze al wel de brugoefening kunnen doen.

Door wat foutjes was het helaas niet haalbaar, maar Iris, Dieuwke en Rixt zijn wel door naar de landelijke halve finale. Iris 4e (en 2e op de brug), Dieuwke 5e (en 3e op de balk), Rixt 6e (en 1e op de vloer).

Al met al een mooi turnweekend voor CSC Joure.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden