Twintig boeken 'De oorlog 1940-1945' voor It Klimmerblêd

Sjors de Wolff ontvang het eerste exemplaar van Freark Marten Ringnalda Foto Jan Lammertsen

SINT NICOLAASGA - Maandag heeft basisschool It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga twintig exemplaren van het boek 'De oorlog 1940-1945' ontvangen. Ze kregen de boeken van Stichting Út Eigen Gea, uit handen van schrijver en samensteller Feark Marten Ringnalda. 

Bij de overhandiging vertelde Ringnalda over het boek, dat het verhaal beschrijft van Herman Lezer, een jongetje in de basisschoolleeftijd dat in de oorlog ondergedoken zat. Herman overleefde de oorlog en emigreerde op latere leeftijd naar Australië. Na zijn voordracht was er voor de enthousiaste leerlingen mogelijkheid om vragen te stellen en te vertellen over wat zij van familieleden wisten over de oorlog.

Leesonderwijs
Schooldirecteur Sjors de Wolff gaf te kennen dat zij de boeken goed kunnen gebruiken bij projecten en en het leesonderwijs. Dat is ook de insteek die Stichting Út Eigen Gea heeft met het beschikbaar stellen van de boeken. ,,Kennismaken met de geschiedenis uit de eigen buurt en gemeente, dit kan bijdragen aan verbetering van de leesvaardigheid.'' Ook een aantal sponsoren zien hier het nut van in en financieren de boekenactie. Daarmee krijgen ook alle andere scholen in de voormalige gemeente Skarsterlân het boekKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden