UNIS Flyers verliest Nederlands Kampioenschap van sterk UltimAir Hijs Hokij

HEERENVEEN - De ijshockeyhal van Thialf was zondagmiddag het decor van de finale in het Nederlands Kampioenschap ijshockey.

UNIS Flyers speelde de finale tegen UltimAir Hijs Hokij uit Den Haag. Omdat het officieel een uit-wedstrijd was speelde de Flyers in het Geel en Hijs Hokij in Blauw. Een paar weken terug stonden beide teams ook al tegenover elkaar, toen voor de finale om de beker. Die wedstrijd verloren de Flyers.

De eerste periode begon spannend, pas in de 15e speelminuut wist Chad Niddery (Hijs Hokij) de score te openen, in de tweede periode volgde de 2-0 via Jeffrey Melissant. Later in die periode wist Joey Oosterveld de 3-0 op het scorebord te zetten.

In de derde periode wist Roope Nikkilä de puck langs goalie Brett Magnus te schieten en veranderde de score in 3-1. Helaas was dit niet genoeg en won UltimAir Hijs Hokij het Nederlands Kampioenschap ijshockey.