VIDEO / Brandweerkorpsen bestrijden moedwillige brandstichting bij vaardigheidstoets in Lemmer

LEMMER - Op de oude gemeentewerf in Lemmer werd zaterdag de tweede ronde gewestelijke klasse Tankautospuit HogeDruk (TS HD) vaardigheidstoets voor brandweerkorpsen gehouden. Brandweer Lemmer had, in samenwerking met Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) Fryslân, een uitdagend oefenscenario uitgewerkt voor ploegen uit het hele land.

De tekst gaat verder onder de video.

De wedstrijd draaide om twee motorclubs in Lemmer, waarvan er één recent opgericht is. Ze hebben regelmatig een conflict met elkaar, omdat zij vinden dat er maar één motorclub in Lemmer thuishoort.
Bij de meldkamer kwam zaterdag een melding binnen van een brandgerucht in een bedrijfsverzamelgebouw. In dit gebouw zit een repaircafé, een motorclub en een klusbedrijf. Het is dan nog niet duidelijk of er iets brandt. Daarom wordt de brandweer en politie gealarmeerd om op het opgegeven adres een kijkje te gaan nemen. Ter plaatse blijkt het bedrijfsverzamelgebouw en een auto moedwillig in brand gestoken.

Op basis hiervan moesten de deelnemende brandweerkorpsen in samenwerking met de politie het incident bestrijden. Na afloop bleek dat Volendam, Elburg, Geldermalsen en Harskamp dit als beste uitgevoerd hadden. Ze gingen niet alleen met een beker, uitgereikt door burgemeester Fred Veenstra, naar huis, maar hebben zich ook geplaatst voor de landelijke finale op 17 september in Kootwijkerbroek.