VIDEO/FOTO’S - Nederland speelt gelijk tegen Ecuador, Noppert Army op volle sterkte in De Stam

De Noppert Army is bijeen in Jouster kroeg De Stam Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

JOURE - De Noppert Army kwam vrijdagmiddag op volle sterkte bijeen in café de Stam in Joure. Het enthousiasme was groot toen het Nederlands elftal al snel het openingsdoelpunt maakte. Ook wanneer hun Jouster doelman Andries Noppert de bal keerde werd er gejuicht. Naarmate Ecuador sterker werd en helemaal toen de ploeg 1 - 1 maakte werd het wel stiller in de stamkroeg. Ondanks het gelijkspel vertrokken de meeste Noppert- en Oranjesupporters toch met een goed gevoel huiswaarts.

Andries Noppert keepte een degelijke eerste helft, maar in de tweede helft ging het minder voor Oranje. Het Nederlandse team stond al na zes minuten op voorsprong. Een hard schot van PSV’er Cody Gakpo was keeper Hernán Galíndez van Ecuador te machtig: 1-0.

Bal aan de voet
Nederland had veel balbezit en de ‘Tower van de Jouwer’ werd veel meer bij de opbouw betrokken dan bij het eerste WK-duel tegen Senegal (0-2 voor Nederland). De Jouster leek daar niet anders van te worden. Rustig hield hij de bal aan de voet en speelde hij de vrije man in. In de 32ste minuut moest Noppert voor het eerst duiken. De Ecuadoriaanse topscorer Enner Valencia haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied. De doelman lag op tijd in de hoek en kon het schot zo keren.

Net voor rust lag de bal wel in het net. Een schot van Pervis Estupiñán na een hoekschop werd van richting veranderd en rolde daardoor zo de goal in, maar omdat Nationngelo Preciado buitenspel stond en Noppert daarbij het zicht ontnam, werd de goal afgekeurd. Zo was het 1-0 bij rust.

Tekst gaat verder onder de video

Eerste tegengoal
De tweede helft begon slecht voor het Nederlands elftal. Na balverlies op het middenveld kon Estupiñán uithalen. Noppert kon er nog wel een hand tegenaan krijgen, maar daardoor belandde de bal voor de voeten van Valencia, die geen problemen had om de bal in het lege doel te plaatsen: 1-1.

Schrikmomenten
Na een klein uur was Noppert weer kansloos, maar de Jouster werd deze keer gered door de lat. Een schot van Gonzalo Plata belande op het aluminium. De rust keerde daarna iets terug, maar in de slotfase schrok iedereen toch even wakker. Noppert hield de bal lang aan de voet en schoot de bal tegen de doorjagende Kevin Rodríguez aan. Het ging maar net goed: de bal hobbelde naast. Eindstand: 1-1.

Bron: Omrop Fryslân