VIDEO / Lemster Mannenkoor op uitnodiging Jaap van Zweden naar Amsterdam

LEMMER - Het Lemster Mannenkoor reisde vrijdag af naar Amsterdam. Op uitnodiging van dirigent Jaap van Zweden traden ze op in het Scheepvaartmuseum. Daar werd een benefietconcert gehouden voor Van Zweden's stichting Papageno.

Na aankomst werd er geoefend en gegeten, waarna men in de avond op mocht treden. Onder leiding van dirigent Feike van Tuinen en pianist Dirk Norbruis klonk in de grote zaal van het museum het Fries volkslied.

Bij het optreden van het Lemster Mannenkoor was ook burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren aanwezig. Veenstra kreeg door presentator Ivo Niehe ook nog enkele vragen voorgeschoteld. Na zo'n vijftien minuten gezongen te hebben kwamen er andere artiesten om op te treden. ,,Ondanks de geringe tijd van optreden was het koor met dirigent en organist een ervaring rijker'', vertelde Jan van der Werf na afloop.

Stichting Papageno van Jaap en Aaltje van Zweden is door hun opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen. In Lemmer wordt gewerkt aan de opening van het Papageno Huis Fryslân.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden