Vier keer Open Nederlands Kampioen bij Pegasus heren

LEMMER – Afgelopen zaterdag werd het Open Nederlands Kampioenschap turnen heren gehouden. Van Pegasus deden 13 heren mee aan deze wedstrijd. De turners van Pegasus slaagden erin om vier Open Nederlandse titels binnen te halen.

Er waren 3 niveaus en de turners waren ingedeeld per geboortejaar. Bij niveau 2 deden 8 jongens mee. Ferre Hoekstra traint nog maar 1 keer in de week, maar zat heel dicht achter nummer 3. Sym Gort werd heel goed 2 e en Harm de Groot turnde heel netjes en werd 4 e . Ynte Wesselius en Douwe Jongschaap hadden evenveel punten, maar de sprong was doorslaggevend en Ynte had 0,1 punt meer.

Ook Pelle traint nog maar 1 keer per week, maar versloeg iedereen van zijn leeftijd. Pegasus behaalde in de groep 2009-2010 een cleen sweep, het hele podium werd bezet door Pegasus mannen. Open Nederlandse Kampioenen bij niveau 2 zijn Daley Wever, Wieger Bangma en Pelle Kuipers. Voor de beste op voltige was er ook nog een prijs, die werd gewonnen
door Wieger Bangma.

Bij niveau 1 zouden vier heren starten. Vlak voor de wedstrijd besloot Jarno Pama om ook nog mee te doen. Bij het inturnen op de rek landde Dennis Boschma verkeerd op zijn al geblesseerde been en kon helaas niet verder meedoen. Hoewel Jarno ter plekke zijn oefeningen nog moest bedenken, werd hij heel netjes 2 e. Sydo turnde heel netjes, maar kwam net een punt te kort voor een podiumplek. Bertus Gerrit Dijkstra lukte dat wel, hij werd 2 e . Open Nederlands Kampioen werd Tiemen van der Meer.

Niveau 2:
2012-2013:
1 Daley Wever
2 Sym Gort
4 Ferre Hoekstra

2011:
1 Wieger Bangma
4 Harm de Groot

2009-2010:
1 Pelle Kuipers
2 Ynte Wesselius
3 Douwe Jongschaap

Niveau 1:
2005-2008:
1 Tiemen van der Meer
2 Bertus Gerrit Dijkstra
4 Sydo de Jong

1998-2002:
2 Jarno Pama

Tekst Irma Lok
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden