Vierde winst op rij voor Jouster korfballers

Foto Pixabay

JOURE - Nadat de Jouster korfballers een midweekse partij wonnen tegen Club Brothers in Hoogkerk, was zaterdag Sparta uit Zevenhuizen de volgende opponent van SC Joure. De Jousters waren mentaal de sterksten en sloegen op het beslissende moment in Sportfun toe: 22-19.

De ploeg van René zuil begon zwak aan de wedstrijd. Meteen kwam Joure 0-2 achter en Sparta liep daarna uit naar 1-4. De thuisploeg beloonde zich daarna met een sterke fase en nam een voorsprong: 5-4. Sparta spartelde nog even tegen, maar een felle eindsprint aan Jouster zijde zorgde voor een ruime voorsprong bij rust, 11-6.

Bepalende momenten
De bezoekers kwamen scherp terug uit de kleedkamer en brachten de stand op 11-9. Op bepalende momenten sloeg Joure in het vervolg van de tweede helft toe. De thuisploeg kwam meerdere keren op een voorsprong van maximaal vier doelpunten. Sparta kon nooit doordrukken; de voorsprong werd niet kleiner dan twee doelpunten.

Dat was mede te danken aan het trio: Sierd van der Goot, Marc Vrieseling en Jeanine de Leeuw. Zij waren in het tweede bedrijf meerdere keren belangrijk met doelpunten. Het venijn leek in de staart van de wedstrijd te zitten, toen Sparta een slotoffensief inzette. Maar Joure wist koel de partij uit te spelen: 22-19, en daarmee was de vierde overwinning op rij een feit.

DTS uit Surhuizum is aankomende zaterdag de tegenstander. In Harkema speelt Joure (de nummer twee van de poule) tegen de nummer drie.