Vijf "oud & nieuw" slachtoffers binnengebracht bij Ziekenhuis Tjongerschans

HEERENVEEN - In Fryslân zijn er twaalf slachtoffers in het ziekenhuis terechtgekomen door incidenten die met vuurwerk te maken hebben. De ziekenhuizen zijn 'niet ontevreden', al blijft de nacht drukker dan anders.

Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen heeft in totaal vijf slachtoffers binnengekregen, bij wie het letsel met oud en nieuw te maken heeft. Twee patiënten raakten gewond bij het carbidschieten. Er waren ook twee slachtoffers die zo ernstig gewond waren, dat ze meteen door moesten naar het brandwondencentrum in Groningen. Het ging echter niet om levensbedreigend letsel.

Bij de Tjongerschans zijn ze 'niet ontevreden', zegt een woordvoerder. De weekenden zijn vaak druk en daar komt de jaarwisseling nog eens bovenop. Dat geeft druk voor het personeel en maakt het lastig, maar het kon erger.

"Het was gezien de capaciteit die we hebben een zeer drukke nacht", zegt arts Luka Bilbija. "Naast alles wat er met Oud en Nieuw bij komt, hebben we ook de normale patiënten. Op zaterdagnacht kan het sowieso erg druk zijn bij ons."Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden