Vlootschouw met lasershow: feeërieke happening

SNEEK- De traditionele Vlootschouw van Sneek, trok gisteravond duizenden bezoekers naar de Kolk en de Waterpoort. Tijdens het voorprogramma een spetterend optreden van de populaire coverband TimeMaud met zangeres Maud werd het publiek ‘opgewarmd’. Verder een watersportdemonstratie van E-foiling en Stand Up Paddling.

Om halftien startte de Vlootschouw van de deelnemende zeilklassen die meevaren aan de Sneekweek. Commissaris van de Koning Arno Brok, compleet met kapiteinsspet, nam aan boor van het Statenjacht de Friso de vlootschouw af. De kersverse Panschipper Trynke Schuurmans, was het stralend middelpunt.

Ook dit jaar weer verschillende (dweil) orkesten en muziekgroepen aan boord van verschillende boten zorgden voor een heerlijke sfeer. Hulde aan de vrijwilligers van de Vlootschouwcommissie die het maar weer dik voor elkaar hadden!

Na afloop van de Vlootschouw kon het publiek nog genieten van een feeërieke lasershow, die dit jaar in plaats was van het vuurwerk spektakel. Het besluit om van het vuurwerk af te passen past in het beleid van de nieuwe Stichting Sneekweek: een eerste stap in het verduurzamen van de Sneek.