Voel je vrij met ecstatic dance

INGEZONDEN - Maak jezelf even helemaal los van de dagelijkse sleur. Hoe doe je dat? Met ecstatic dance! Deze vorm van dans is een opkomende trend die is overgevlogen vanuit San Fransisco

Steeds meer mensen ontdekken de vrijheid en het positieve gevoel dat deze dans je geeft.

Geen alcohol of drugs, pure meditatie

Er zijn meerdere clubs in Nederland die zich speciaal richten op deze dans. Ga een avondje uit en kies voor een bijzondere ervaring met onbekenden. Bij ecstatic dance wordt geen alcohol of drugs gebruikt. Sommigen ervaren een ‘natuurlijke high’ met deze dans. De dans dient als een soort meditatie. Je volgt je eigen gevoel en beweegt hoe jij wilt. Swingend, springend, kruipend. Omdat je alles loslaat en je gevoel volgt, raak je in je eigen wereld en daardoor in een soort trance.

Leer anderen kennen op unieke wijze

Het is vooral erg interessant om in je eentje naar een ecstatic dance club te gaan. Je leert andere mensen kennen op unieke wijze. Iedereen laat zich vrij en er zijn geen verplichtingen. Je waant je in een ander soort wereld, een vrije wereld.

In contact komen met jezelf

Er zijn momenten in je leven waarop er ineens heel veel veranderingen tegelijk plaatsvinden. Op dit soort momenten kun je het contact met jezelf even kwijtraken. Ook bij de zoektocht naar jezelf en het verlangen naar stabiliteit is ecstatic dance een prima meditatie- en therapievorm.

Waar kan ik ecstatic dance beoefenen?

Er zijn meerdere ecstatic dance clubs in Nederland. Ze zitten vooral in de grote steden. Er is er altijd wel één in de buurt, zoals in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. De openingstijden verschillen, sommige zijn ’s nachts open maar ook overdag kun je de dans beoefenen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden