Voorjaarsvakantie: Via livestream creatief aan de slag met Museum Joure

Foto Museum Joure

JOURE - Ondanks de lockdown hoeven kinderen zich deze voorjaarsvakantie niet te vervelen. Iedere dag kunnen ze aan de slag met een leuke activiteit. Van maandag tot en met vrijdag staan is er van 10.00 tot 10.30 uur hulp van educatiemedewerkers tijdens een livestream. Ze demonstreren de activiteit van de dag en beantwoorden vragen.

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen iedere dag ‘live’ met Museum Joure aan de slag. ’s Ochtends om 10.00 loggen ze in op de livestream (in teams). De educatoren Fenna en Tea zitten voor hen klaar. Ze demonstreren de activiteit van de dag, geven uitleg en tips en als er vragen zijn, kunnen deelnemers die via teams stellen. Om ongeveer 10.30 is de livestream afgelopen.

Elke dag staat er een andere activiteit op het programma. Op maandag is het schatkaart maken en verouderen met koffie en thee. Op dinsdag wordt er een knikkerbaan gebouwd. Servies maken van zoutdeeg staat op woensdag op de agenda. Donderdag is het tijd voor geheimschrift en/of Romeinse cijfers. Op vrijdag wordt de week afgesloten met zelf theezakjes maken.

Hoe het werkt
Op www.museumjoure.nl staat onder nieuws en onder agenda informatie en de link voor de livestream. Deelnemers klikken vlak voor 10 uur op de link en worden dan toegelaten in de livestream. Kinderen en ouders mogen zelf weten of ze de camera aan doen. Ze kunnen meedoen met de opdracht, maar ook alleen kijken. Vragen kunnen worden gesteld in de chat. Voor wie wat wil vertellen kan zijn of haar digitale handje op steken, dan zetten de educatiemedewerkers de microfoon aan.

De activiteiten kunnen ook op een ander moment worden gedaan door naar de informatie op de website te gaan.