Vv Langweer wordt in laatste wedstrijd naar de kleedkamer gestuurd met 1-2

Laatste wedstrijd verliest vv Langweer van FFS Foto Thewes Hoekstra

LANGWEER - Het was afgelopen weekend de laatste wedstrijd van het seizoen voor vv Langweer. Tegen FFS uit Vegelinsoord, het elftal dat zoals gebruikelijk met de boot naar Langweer kwam. Een seizoeneinde dat niet werd waarop de thuisploeg gehoopt had.

Al in de eerste minuut was er een solo van Davey Hendriks, die maar net afgestopt kon worden. Twee minuten later kwam er een goede dieptebal op Michel Postma die Pieter Bloemendaal in Stelling bracht. De keeper van FFS wist te redden. In de zestiende minuut was er een goede pass van Tim de Jong op Michel Postma. De voorzet van Postma werd ingetikt door Thomas de Jong, de 1-0 kwam op het scorebord.

De ‘pantserhouwitser’
In de 25e minuut was er een diepte pass van Tim de Jong op Sander Drost. De bal kwam echter niet voorbij de keeper van FFS. In de spits bij FFS stond de de 22-jarige Jurre Hylkema die als bijnaam de ‘pantserhouwitser’ heeft. Daar is niets van gelogen. Aanvoerder Renè Feenstra paste daar twee keer in, om maar even de verhoudingen weer te geven.

Rust
In de 28e minuut had FFS en uitval maar het schot ging naast. Een minuut later kwam er een schot van Jurre Hylkema boven op de lat, en dat was de eerste waarschuwing van FFS voor Langweer. In de 33e minuut kwam er nog een soortgelijke waarschuwing waarbij de bal weer op de lat kwam. Vlak voor rust passte Sander Drost op Tim de Jong, die echter over schoot. Ruststand 1-0.

Hylkema slaat toe
Tien minuten na de thee was er een actie van Sander Drost, de keeper van FFS hield zijn doel schoon. Drost werd even later gewisseld voor Marc de Groot. Langweer zat eigenlijk de gehele tweede helft in de verdrukking. In de 66e minuut ontstond er een spaarzame uitval die echter niets op levert. In de 79e min maakte FFS het wel goed af. Jurre Hylkema scoorde zijn 16e goal van dit seizoen. In de 83e minuut deed hij daar nog eentje bij. Uit de draai in het strafschopgebied kwam FFS op 1-2.