VV Makkum houdt op zaterdag 14 september een startersdag voor de jeugd

MAKKUM - De Voetbalvereniging Makkum houdt op zaterdag 14 september een startersdag. Wiebren van der Weerdt is heel blij dat de rare Corona-periode achter de rug is. 

“Er zijn bijna geen wedstrijden en trainingen geweest, we hebben geen kampioenen kunnen huldigen en ook geen slotdag kunnen houden. Daarom hebben we besloten dat we het aankomend voetbalseizoen op een andere manier leuk gaan beginnen!”

Wiebren is enthousiast over het programma voor de dag. “Om 10.30 uur wordt gestart met spelletjes voor jong en oud. Veel voetbaloefeningetjes maar ook een ware hindernisbaan en buikglijden. Na afloop is er voor de kinderen natuurlijk gratis patat met een frikadelletje. Het programma is om ongeveer twee uur afgelopen. De gehele dag is er een springkussen aanwezig.”

“In de middag zal het vlaggenschip van VV Makkum een oefenwedstrijd spelen. Tijdens en na de wedstrijd is er vanzelfsprekend een mogelijkheid om een drankje te nuttigen. Weliswaar zal de keuken van de kantine de hele dag gesloten blijven, maar aan eind van de middag zal de chef-kok van de vereniging een heerlijk broodje hamburger of shoarma bakken. Na de wedstrijd is er een draaiend rad en zal DJ Hendrik proberen om de mensen in beweging te krijgen door plaatjes te draaien uit de tijd van jong maar vooral oud!”

Opgave voor deelname aan de spelletjes kan bij de leiders van de teams of Wiebren op het adres Buren 27 of telefoon 06 3740 3033. “Iedereen is van harte welkom om mee te doen,” zegt hij, “ook als ze geen lid zijn. Dus ook je broertje, zusje, vriendje en vriendinnetje. Maar graag wel opgeven.”

De gehele dag zullen de Corona-regels zoveel mogelijk worden gehandhaafd. Er staan op verschillende plaatsen desinfectie-pompjes en de anderhalve meter wordt ook gerespecteerd. Ben je verkouden of heb je dergelijke klachten blijf dan thuis.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws