INGEZONDEN - SEO is search engine optimization. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer er op internet in een zoekmachine een bepaald woord of bedrijf wordt ingetypt, dat er specifiek gerelateerde websites omhoog komen in de zoekresultaten. 

De optimalisatie van jouw website kan op veel verschillende manieren. Maar het is belangrijk dat er mee wordt gedaan aan de ontwikkeling, zodat je relevant blijft. Voor marketingbureaus kan het een flinke uitdaging zijn om een google seo van websites onder handen te nemen, simpelweg omdat er enorm veel aan gesleuteld moet worden om de gewenste resultaten te behalen. Maar als je een website hebt, kun je eigenlijk al starten.

Duik de software in

De reden waarom veel mensen nu software engineering gaan doen is omdat het erg toegankelijk is, je kunt veel leren via internet en door simpelweg zelf te gaan oefenen. Het vinden ook constante veranderingen plaats in software, geen een dag is hetzelfde wanneer je dit doet. Vaak werk je ook in een team aan een project waarin iedereen diverse taken heeft. Niet alleen is het fijn om met meerdere mensen samen te kunnen sparren over een specifiek project, ook is het vaak mogelijk om remote te werken. Niet alleen werk je aan websites, maar ook aan software en apps die te gebruiken zijn op allerlei mogelijkheden. Het ontwikkelen van een app vereist ook andere vaardigheden dan wanneer je werkt aan een website. Als developer kun je je vaak specialiseren in een bepaalde tak en hier in proberen uit te blinken. Toch is het programmeren niet altijd voor iedereen weggelegd. 

Sleutelen aan je eigen website

Als je nog niet zo veel weet over programmeren, of je weet niet erg goed waar je moet starten kun je samen met een paar instructievideo’s proberen je eigen website te optimaliseren of visueel te veranderen. Wanneer je in de front end werkt, ben je dus bezig met of een website aan de voorkant (visueel) uitvoert als wat er aan de achterkant bedoeld wordt. En als je bezig bent in de back end ben je dus voornamelijk bezig met wat er zich allemaal afspeelt op de achtergrond van een website. De achterkant zorgt ervoor dat de voorkant werkend is. Je bent veel bezig met het programmeren van de processen van een website, bijvoorbeeld de communicatie tussen een product in een winkelmandje krijgen zonder problemen. Dit soort vaardigheden kun je allemaal vanuit huis jezelf aanleren, vooral omdat het nu zo gemakkelijk is om alles via internet op te zoeken.

Regel een goed team

Je kunt natuurlijk proberen om alles zelf te leren maar dit gaat je enorm veel tijd kosten. Hier heb je wellicht geen zin in. Daarom kun je om je website zodanig te optimaliseren, ook een team inhuren om jouw projecten aan te pakken zodat jij je weer bezig kunt houden met andere taken. Sommige marketingbureau’s hebben IT teams klaar staan die je uit de brand kunnen helpen. Dit zijn vaak ervaren teams die al vaker soortgelijke projecten hebben gedaan, er hoeft geen geld gestoken te worden in opstarten en iedereen kan direct aan de slag om de gewilde resultaten te behalen.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden