Wat zijn de beste albums van Kanye West (of Ye)?

INGEZONDEN - Hoe je ook persoonlijk over hem denkt, je kunt niet anders dan het eens zijn met deze unanieme verklaring - Kanye West is gewoon een fantastische artiest. 

Dat niet alleen, Ye, zoals hij inmiddels officieel heet, is ook nog eens een formidabele ontwerper, kijk maar eens naar zijn Adidas Yeezy schoenen. Toch begon West in de muziek, waar hij ook beroemd door werd. Sinds 2004 heeft Kanye soloprojecten de wereld in gebracht die niet allemaal even goed ontvangen werden, maar de onderstaande albums mogen er zeker zijn! 

Donda

Na een reeks grote luistersessies over stadionstatus en valse startdatums, kwam Donda eindelijk overal op streamingdiensten aan. En nadat je het hebt geluisterd, zul je toch wel onder de indruk zijn van het nieuwste album van Kanye West. Natuurlijk, het heeft een reeks toppers en Sunday Service-waardige anthems. "Off The Grid", "Junya", "Jail" en "Hurricane" trekken ieders aandacht dankzij een combinatie van sterke eigenschappen en verbluffende productie. Bij "24" kun je zelfs de tranen in je ogen krijgen, vooral door het fantastische koor op de achtergrond. Donda voelt wel overvol aan met 27 nummers, wat toch zonde is. 

Graduation

Vanaf de allereerste akkoorden waarmee "Good Morning" begint tot de oprechte toewijding aan Jay-Z die "Big Brother" is, blinkt Graduation uit als een kampioenschapsoverwinning die Kanye's plaatsing bij de beste hiphopartiesten ooit verstevigt. Elk nummer op dit album heeft een doel dat enorm werd vervuld - "Champion", "Everything I Am", "Can't Tell Me Nothing" en "Flashing Lights" zijn de soorten nummers die een diep introspectief proefschrift aan hen gewijd zouden kunnen krijgen. Kanye was absoluut op het hoogtepunt van zijn carrière voor dit album en versloeg 50 Cent gemakkelijk tijdens hun rivaliteit bij het uitbrengen van hun soloprojecten. 

Late Registration

Het is iets aan de omslag voor Late Registration dat kijkers elke keer weer diep in mijn ziel raakt. De direct herkenbare berenmascotte die Kanye's eerste drie releases vergezelde, komt door die universiteitsdeuren en ziet er doodsbang uit voor wat er daarna gaat komen. Gelukkig is wat volgt een album dat laat zien dat Kanye zijn productie en lyrische behendigheid naar een hoger niveau tilt. Het is daarom zeker een aanrader om een keer je badderen met behulp van een Paffoni badkraan terwijl je luistert naar Late Registration. Een aspect van dit album dat je altijd bij zal blijven, zijn de artiesten die er ook op te horen zijn. 

 

My Beautiful Dark Twisted Fantasy

“Dark Fantasy.” “Gorgeous.” “Power.” “So Appalled.” Die vier nummers alleen al zouden de legendarische status van dit album al garanderen, maar My Beautiful Dark Twisted Fantasy heeft een verzameling andere nummers die het naar de top duwen als Kanye's beste album aller tijden. De beats die hier te horen zijn, zijn van het hoogste niveau - Kanye, No ID en zelfs RZA hebben het soort producties geconstrueerd dat je recht in je ziel raakt. Naast de wonderbaarlijke reeks beats van dit album, bevat het ook enkele van de beste hiphop/R&B nummers.