Wat zijn de meest onderschatte plekken van Portugal?

Inmiddels mogen wij Nederlanders weer vakantie vieren in Portugal. Het reisadvies voor dit Europese land is namelijk aangepast door de overheid naar geel. Hartstikke leuk natuurlijk, want Portugal is een prachtig land.

Dit komt alleen al door de welbekende steden als Porto en Lissabon, maar je kunt ook een auto huren Faro om vervolgens juist naar de meest onderschatte plekken van dit land te reizen. Extra leuk is het als je een rondreis maakt in de auto die je hebt gehuurd via EasyTerra door Portugal, waarbij je de onderstaande plaatsen zeker niet mag overslaan. 

Tomar
Twee uur rijden van Lissabon vind je de mooie stad Tomar. Je wordt hier omringd door 12e tot 15e-eeuwse architectuur met een kasteel en een middeleeuws plein. Je kunt bovendien het kasteel, het klooster van Christus bezoeken of langs de rivier wandelen om een leuke tijd door te brengen in Tomar. Als je nog tijd hebt, bezoek dan zeker het Almourol kasteel. Stop niet voordat je de geest van een oude prinses ziet! 

Monsanto
Monsanto is één van de meest onderwaardeerde bestemmingen van Portugal. Dit komt met name doordat deze plek echt afgelegen is, terwijl het ook nog eens ver verwijderd is van de grote steden van het land. Om hier te komen moet je dus zeker een auto huren op het vliegveld. Vervolgens kun je naar het binnenland van Portugal rijden richting Monsanto. Kom je uiteindelijk aan bij dit kleine dorp? Kies er dan voor om Monsanto al wandelend te ontdekken.

Evora
Evora is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, wat eigenlijk al genoeg zegt over hoe mooi deze stad is. Het bevindt zich in Alentejo en is met name populair en mooi doordat het een rijke historie heeft. Zo vind je in Evora onder andere de Bones Chapel en de tempel van Diana, terwijl de kathedraal in deze stad ook veel aandacht trekt. Elke toerist wordt dan ook overweldigd door de verbazingwekkende schoonheid die Evora te bieden heeft.

Odeceixe
Nederland staat natuurlijk bekend om windmolens, maar in Portugal kennen ze dit concept ook wel. Sterker nog, Odeceixe is zelfs bekend geworden door de beroemde windmolen. Daarnaast is deze plek ook populair vanwege de stranden en de warme temperaturen. Daarnaast is Odeceixe ook gewoon erg mooi, terwijl het bovendien past bij alle toeristen die dit Portugese dorp komen bezoeken. Helaas ontbreekt deze locatie nog wel eens op de bestemmingen van toeristen die door dit land reizen, maar zorg ervoor dat jij wel zeker een dag rondloopt in Odeceixe. 

Costa Nova
Dit kleine dorp ligt in de buurt van Aveiro en werd in het verleden ooit gebruikt door vissers. Zij verbleven in de kleurrijke huizen die je nog altijd vindt in Costa Nova. Tegenwoordig worden deze kleine woningen gebruikt als gezellige toeristenhuisjes, met een beetje geluk kun jij hier dus ook in verblijven. Tot op de dag van vandaag zijn deze kleurrijke huisjes dan ook echt prachtig en zeker het toeristische trekpleister van Costa Nova, al mogen de stranden er ook zeker zijn.