Wat zijn de voordelen van een epoxy vloer?

INGEZONDEN - Epoxy vloeren zijn een populaire optie voor vloeren van industriële kwaliteit.

Ze zijn sterk, esthetisch aantrekkelijk en zijn verkrijgbaar in vele opties, waarbij je onder meer kunt denken aan een antislipcoating. Dit is dus een vloercoating wat ervoor zorgt dat je minder snel valt. Een epoxy vloer wordt overigens gecreëerd met een mengsel dat bestaat uit twee componenten: hars en verharder. Dit kan onder andere geplaatst worden over een vloer van beton, hout en tegels, maar ook over gietvloeren. Onderstaand kun je lezen wat de vele voordelen van epoxyvloeren zijn.

Duurzaam

Als het om vloeren gaat, is epoxy de sterkste! De chemische verbindingen zorgen voor een slijtvaste vloer die perfect bestand is tegen schokken, hitte, zware machines en meer zonder dat je je zorgen hoeft te maken over scheuren en slijtage. De vloer is ook duurzaam genoeg om chemische lekkages te weerstaan ​​voor gebruik in chemische fabrieken. Desondanks is de duurzaamheid van een epoxy vloer ook positief als je het wel laten plaatsen in je woning. Dit zorgt er namelijk voor dat je daadwerkelijk decennia lang kunt genieten van je nieuwe, prachtige vloer.

Naadloos

Omdat epoxy wordt gegoten, zijn er geen naden, voegen of richels zoals bij tegels of andere soorten vloeren. Dit maakt epoxy een meer hygiënische vloer optie aangezien scheuren en spleten worden geëlimineerd. Normaal gesproken verbergen vuil en bacteriën zich hier, waardoor het goed schoongemaakt moet worden. Een antimicrobieel additief kan de sanitaire voorzieningen naar een hoger niveau tillen voor voedselfabrieken of zorginstellingen. Bovendien maakt het gladde oppervlak het gemakkelijker voor ziekenhuisbrancards of vorkheftrucks om over de vloer te rollen zonder dat naden weerstand bieden. In je eigen huis zorgt het naadloze element van een epoxy vloer ervoor dat het schoonmaken van de vloer eigenlijk puur bestaat uit het stofzuigen en dweilen. Lekker makkelijk dus!

Milieuvriendelijk

Er is geen gevaar bij het eroderen of afbladderen van epoxy vloeren om het milieu te vervuilen. Bovendien laat de installatie minder afval achter dan andere soorten vloeren. Omdat het niet poreus is, zijn agressieve reiniging chemicaliën niet nodig. Deze factoren maken allemaal epoxy vloeren tot een milieuvriendelijke optie. Hier komt de duurzame eigenschap van de epoxy vloer ook nog eens bij. Doordat het jarenlang gebruikt kan worden, zul je immers niet al te snel een nieuwe vloer nodig hebben. Ook dit maakt epoxy dus zonder enige twijfel een milieuvriendelijke vloer. 

 

Bestand tegen water en vlekken

Epoxy vloeren zijn goed bestand tegen vlekken en water. In tegenstelling tot hout, laminaat of andere soorten vloeren, trekt epoxy namelijk helemaal niet krom of watervlekken als gevolg van waterschade. Wanneer er onvermijdelijk gemorst wordt, is opruimen heel eenvoudig en zijn vlekken zeldzaam. Dat het reinigen van deze vlekken en viezigheden zo gemakkelijk is om te doen, komt natuurlijk weer door het naadloze uiterlijk van de epoxy vloer. Natuurlijk moet je er wel snel bij zijn om ervoor te zorgen dat het water of de vlekken niet daadwerkelijk de vloer aantast. Over het algemeen zal dit gelukkig niet het geval zijn.